Politi øver sig i uroligheder

Erfaringer fra søndagens uroligheder på Aalborg Stadion brugt i øvelse på AaB's anlæg.

Bøllerne i øvelsen var i virkeligheden hurtige spillere fra AaB's amerikanske fodboldhold, men det lykkedes alligevel betjentene at fange nogle af dem.

Bøllerne i øvelsen var i virkeligheden hurtige spillere fra AaB's amerikanske fodboldhold, men det lykkedes alligevel betjentene at fange nogle af dem.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fodboldbøller var gået amok og ville storme og ødelægge AaB's kontor og klubhus på Hornevej i Aalborg Øst. Klubbens medarbejdere og nogle spillere frygtede for deres sikkerhed. Nordjyllands Politis Deling 1 var hurtigt på stedet med fuld udrykning og 32 mand, der gik ind i kampen mod uromagerne. Fodboldbøllerne kastede med sten og molotovcocktails og søgte den store konfrontation med de kampklædte betjente. Der var heldigvis kun tale om en øvelse onsdag aften. - Det har været godt og lærerigt for de betjente, der var med. Vi skal lære, hvilke taktikker vi kører og i hvilken rækkefølge, vi gør tingene - vi giver for eksempel førstehjælp, før vi anholder, siger politikommissær Bruno Brix, der er meget tilfreds med aftenens indsats. Aktuel øvelse Fodboldbøllerne gav ellers betjentene kamp til stregen, da de forsøgte at stikke af. Uromagerne var nemlig i virkeligheden spillere i AaB's amerikanske fodboldklub, 89'ers, så de var både hurtige og gode til at undvige betjentene. Det er kun få dage siden, at Aalborg Stadion og vestbyen måtte lægge gader og stræder til reelle uroligheder med fodboldbøller, men det er ikke optøjerne ved søndagens superligakamp mellem AaB og FC København, der er baggrunden for øvelsen. - Den her øvelse har været planlagt i to måneder. De øvelser holder vi bare en gang imellem. Det er helt tilfældigt, at det lige er så tæt på de aktuelle uroligheder, siger Bruno Brix. Flere øvelser Deling 1 vidste ikke noget om, hvad der ventede, da den mødte ind til øvelsen, der for delingens vedkommende startede på politigården. Alligevel var øvelsen ikke helt fremmed for betjentene, der faktisk også var i aktion ved søndagens fodboldkamp. Tidligere på dagen var betjentene ude i en anden øvelse, hvor den opstillede virkelighed bød på en mængde utilfredse hjemvendte soldaterveteraner, der havde blokeret hovedkontoret på Nr. Uttrup Kaserne. Derudover var der også skydning og træning med hunde på dagens program.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.