Politi offentliggør nye spor om finne-drab

Det er et mysterium, hvem der dræbte Veli Matti Rissanen. Politiet har fundet et nøglebundt i hans lejlighed.

Politi offentliggør nye spor om finne-drab

Politiet løfter nu sløret for nye billeder og en videooptagelse af den finske statsborger Veli Matti Rissanen, som fredag aften blev fundet dræbt på sin bopæl i Københavns Nordvestkvarter.

I hans lejlighed på Tagensvej er der også dukket et karakteristisk nøglebundt op, som måske kan lede politiet på sporet af gerningsmanden bag det fortsat uopklarede drab.

- Vi vil meget gerne tale med personer, som har kendskab til nøglerne, vi fandt i lejligheden, udtaler Hans Erik Raben fra drabsafdelingen hos Københavns Politi.

54-årige Veli Matti Rissanen havde ligget død i flere uger, da han blev fundet fredag aften.

Politiet formoder, at drabet er begået mellem den 7. og 21. maj, og det er mest sandsynligt, at det er sket i den første del af den periode.

Den dræbte holdt sig meget for sig selv og levede ifølge politiet et "meget ensomt og indesluttet liv".

- Hans omgangskreds og sociale netværk var meget lille eller stort set nul, blandt andet fordi han kun talte finsk, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den finske statsborger har boet i Danmark siden 2005. Han lukkede tilsyneladende selv sin gerningsmand ind, før han blev tævet til døde med flere slag mod hovedet.

Nu leder politiet efter personer med viden om det finske alkoholiker-miljø på herberger og andre steder i hovedstaden.

- Vi er interesseret i alle oplysninger om andre tilholdssteder, klubber med videre i København og omegn, hvor personer af finsk afstamning kan tænkes at mødes, lyder det fra politikommissær Hans Erik Raben.

Veli Matti Rissanen beskrives som lys i huden, 167 centimeter høj, spinkel af bygning, lyst eller rødligt hår og måne. Han havde lejlighedsvist rødt skæg.

Hans tænder var nedslidte og misligholdte, og hans arme var blandt andet prydet af tatoveringer af en blomsterkrans og en ø med en palme.

Det offentliggjorte videoklip viser den 54-årige finne, mens han hæver penge i hæveautomaten i Danske Bank på Frederikssundsvej i Københavns Nordvestkvarter.

/ritzau/