Udland

Politi og demonstranter støder sammen før Obama-besøg

Der er affyret chokgranater i Sydafrika for at sprede flere demonstranter foran universitetet i Soweto.

Politi og demonstranter støder sammen før Obama-besøg

Kampklædt politi i Sydafrika er stødt sammen med demonstranter i bydelen Soweto, kort før USA's præsident, Barack Obama, skal tale på det lokale universitet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Soweto er en såkaldt township uden for Johannesburg med cirka to millioner mennesker.

Bevæbnet politi har affyret chokgranater for at sprede en folkemængde på flere hundrede personer.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har demonstranter afbrændt både USA's flag og billeder af præsident Obama foran universitetet, mens de har råbt "Anhold Obama, ikke os" og "Hvis land er dette?".

Demonstranterne har været samlet i området foran University of Johannesburg, hvor Obama ifølge planen skal tale til de studerende senere lørdag.

Medlemmer af det sydafrikanske kommunistparti og antiisraelske grupper har fremvist plakater, hvor de har tegnet små, sorte overskæg på billeder den amerikanske præsident for at sammenligne ham med Adolf Hitler.

- Budskabet er meget klart. Vi vil have ham (Obama, red.) til at leve op til de løfter, han fremsatte, før han blev præsident - som for eksempel at lukke militærfængslet Guantanamo, siger en af demonstranterne til AFP.

Barack Obama skal på universitetet mødes med en række unge ledere fra hele det afrikanske kontinent.

Mødet skal fremme hans budskab om, at tiden er inde til en ny generation af unge afrikanske ledere, der nu skal føre kontinentet ind i en demokratisk fremtid.

Inden Obamas tale på universitetet har han og konen, Michelle, haft et møde med Nelson Mandelas familie.

Det Hvide Hus har oplyst, at Obama ikke vil tage til hospitalet for se til den meget syge 94-årige Mandela, men i stedet give den tidligere borgerrettighedsforkæmper og præsident ro.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.