Politi opretholder afspærring ved p-hus

Politiet vil ikke løbe nogen risiko og opretholder afspærring efter undersøgelser af p-hus. Se billederne fra stedet her. Opdateret kl. 17.23.

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

P-huset på Kastetvej i fare for at styrte sammen. Foto Michael Koch

Efter undersøgelsen af p-huset på Kastetvej i Aalborg står det nu klart, at afspærringen af Kastetvej skal opretholdes. Politiet tør ikke løbe nogen risiko for, at folk kommer til skade, og derfor bliver der nu lavet en permanent afspærring. Allerede onsdag formiddag blev vejen spærret af, fordi der var risiko for, at huset ville styrte sammen. Den administrative del af hospicet på den anden side af Kastetvej samt socialforvaltningen og de studerende på Badehusvej bag p-huset blev evakueret. Blandt andre 150 studerende fik afbrudt deres forelæsning og fik besked på straks at hente deres ting og forlade bygningen. Arbejdstilsynet gav påbud Politiet tilkaldte Arbejdstilsynet, som undersøgte forholdene på byggepladsen. - Vi gav et strakspåbud om, at der selvfølgelig ikke er nogen, der må gå ind i bygningen, før man er sikre på, at bygningen er sikker, siger tilsynschef Gitte Møller Jensen fra Arbejdstilsynet. I løbet af onsdag eftermiddag holdt rådgivere møder for at finde ud af, hvor galt det stod til med p-huset, og ingeniørfirmaet Rambøll blev tilkaldt for at lave beregninger. Men ifølge Arbejdstilsynet har Aalborg Kommune forlangt, at endnu et firma skal lave uvildige beregninger af husets stabilitet. Venter på undersøgelser Både bygherren C. W. Obel og det rådgivende ingeniørfirma på projektet, Lindgaard A/S, henviste efter møderne til direktør Torben Enggaard fra firmaet Ambercon, Støvring, der har leveret betonelementerne til huset. Torben Enggaard slår fast, at der er tale om et meget stærkt hus, som ikke kollapser. - Det er en simpel proces at rette op på skævheden. Man løfter p-dækket med nogle donkrafte, retter væggen op igen og sænker p-dækket igen. Det er hverdag for os, det er let at rette op, forklarer han. Thomas Simoni, kontorleder ved Rambøll Aalborg, fortæller, at firmaet arbejder på at få et resultat hurtigst muligt. Men han kan ikke sige mere om bygningens tilstand, før undersøgelserne er færdige. Blandede følelser Mange borgere fulgte nysgerrigt med bag afspærringerne i løbet af dagen. Og det var med blandede følelser, at de hørte nyheden om p-huset. På den ene side var de lettede over, at ingen var kommet til skade. På den anden side udtrykte de håb om, at p-huset bliver pillet ned og bliver erstattet af et parkeringshus, der er pænere. Betonhuset passer nemlig ikke ind i bybilledet, mener de. Samtidig talte borgere om, at de i hvert fald ikke vil parkere i huset, hvis man forsøger at rette huset op, for måske styrter det bare sammen senere, lød vurderingen. Se billeder fra stedet her Vis Kastetvej 3 på et større kort