Politi optrævler internationalt narkonetværk

To mænd er torsdag blevet anholdt og mistænkes af politiet for at være en del af et stort kriminelt netværk.

Politi optrævler internationalt narkonetværk

To danske mænd på 29 og 30 år er torsdag formiddag blevet anholdt og sigtet for handel med mere end otte kilo amfetamin. De mistænkes også for at stå i ledtog med et netværk, der har indsmuglet store mængder hash.

De to mænd er de seneste i rækken af ni anholdte, som politiet mistænker for at have samarbejdet om at importere store mængder hash fra Malaga i Spanien til Danmark og som skal sigtes for indsmugling af op mod tre tons hash.

Flere måneders omfattende efterforskning betyder, at der nu er anholdt to i Spanien, én i Frankrig, fire i Østjylland og nu altså de to mænd i Københavnsområdet.

De fire personer fra Østjylland blev anholdt og sigtet i sagen den 9. januar.

I samarbejde med spansk politi blev der i december måned anholdt en 24-årig dansk-marokkaner i Spanien samt en marokkansk statsborger.

Derudover er en engelsk statsborger blevet anholdt i Frankrig.

De sigtes alle for at have indsmuglet hash til Danmark, og har alle, efter politiets opfattelse, samarbejdet med den danske hovedmand, der er en af de fire fængslede i Østjylland.

- Der er tale om et stort, kriminelt netværk med mange tråde i flere forskellige lande - og altså også i Danmark, siger lederen af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Østjyllands Politi, fungerende vicepolitiinspektør Merete Olesen.

- Vi har fulgt dem over længere tid, og det er kun takket være et fremragende samarbejde mellem os, NECs Rejsehold og internationale politimyndigheder, at det nu er lykkedes at få optrævlet organisationen, fortsætter hun.

Det er hensigten, at alle anholdte vil blive udleveret til strafforfølgning i Danmark.

De anholdte i København vil i morgen formiddag blive fremstillet i retten i Aarhus med begæring om varetægtsfængsling.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.