Lastbilkørsel

Politi på jagt efter vognmænd

Politiet tjekker flere vognmænd - og det betyder flere sager om overtrædelse af køre-/hviletidsbestemmelserne

Kontrollen af lastbilchaufførernes køre-/hviletid er strammet, og så opdages der også flere overtrædelser.Arkivfoto: Lars Pauli

Kontrollen af lastbilchaufførernes køre-/hviletid er strammet, og så opdages der også flere overtrædelser.Arkivfoto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:Sager om overtrædelse af kørehviletidsreglerne vælter ind hos Nordjyllands Politi.

Sagerne kommer fra Rigspolitiet, som gennemtrawler regnskaber og opgørelser og afslører uregelmæssigheder i transportbranchen.
Her har man skruet så højt op for blusset, der er ressourcer til, fortæller Allan Nyring, politiinspektør ved National Beredskabsenhed og ansvarlig for det team, som foretager kontrollen af vognmændene.
- Og derfor kommer der også flere sager, forklarer han.
Alligevel er konklusionen, når man ser på den samlede stak af sager, at vognmændene ikke er blevet mere kriminelle eller der opstår flere menneskelige fejl end tidligere.
Årsagen til, at sagsbunkerne vokser, er ganske enkelt, at flere bliver undersøgt.
Baggrunden for at gå stadig hårdere til værks mod overtrædelser af kørehviletidsbestemmelserne, er ifølge Allan Nyring, at der er flere krav fra EU om at kontrollere, om chaufførerne overholder reglerne. Derfor er afdelingen blevet opgraderet med flere folk og bedre systemer.
- Der er ingen endelig definition på, hvad det er for en kontrol, vi skal lave. Men vi har øget kontrollen for at sikre, at vi lever op til det, vi selv mener er kravet, fortæller Allan Nyring.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.