Politi: Intern bandekonflikt har ført til skyderier

Politiet i København og på Vestegnen taler tæt sammen efter to skyderier tirsdag aften.

Spændinger i bandemiljøet har betydet, at hovedstadsområdet i den seneste tid har været præget af en række skyderier. Foto: Henrik R. Petersen/Ritzau Scanpix

Spændinger i bandemiljøet har betydet, at hovedstadsområdet i den seneste tid har været præget af en række skyderier. Foto: Henrik R. Petersen/Ritzau Scanpix

Spændinger i bandemiljøet har betydet, at hovedstadsområdet i den seneste tid har været præget af en række skyderier.

Sådan lyder meldingerne fra Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi.

Senest blev der skudt tirsdag i Herlev og ved Lygten i Københavns Nordvest-kvarter, og teorien er, at skyderierne udspringer af en intern konflikt i en bande.

- Vi ved, at der er nogle uoverensstemmelser i en gruppering, fortæller politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi.

Han ønsker ikke at løfte sløret for, hvilken gruppering der er tale om. Men ifølge Ritzaus oplysninger er det en konflikt mellem personer med tilknytning til Mjølnerparken på Nørrebro.

Ved skyderiet på Lygten blev en person ramt, men var ikke på noget tidspunkt i kritisk tilstand. Han er blevet udskrevet.

- Vi har talt med ham, men det var begrænset, hvad han fortalte.

Skyderiet skete klokken 22.38. Tidligere, klokken 21.15, blev også Københavns Vestegns Politi kaldt ud til en voldsom episode.

Her var der var blevet skudt mod en sort VW Polo i krydset ved Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej.

Kort efter kunne politiet fastslå, at bilen var blevet beskudt første gang i krydset Herlev Ringvej og Tornerosevej.

Det er politiets opfattelse, at skuddene angiveligt kom fra en sølvfarvet Audi.

Føreren af VW Poloen havde efter den første skudepisode taget en U-vending og var kørt mod krydset Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej.

Ved krydset blev bilen igen beskudt og kørte galt. Herefter flygtede føreren fra bilen. En udbrændt Audi blev efterfølgende fundet i Haslev på Midtsjælland.

Ligesom Københavns Politi er Københavns Vestegns Politis teori, at der er tale om en intern uoverensstemmelse i en bandegruppering.

Om der er tale om samme konflikt, vil politiet ikke kommentere.

- Det kan jeg ikke udtale mig om. Men jeg kan sige, at vi har et tæt samarbejde med de øvrige kredse. Især når skudepisoderne sker med så kort tids mellemrum, siger politiinspektør Mikael Wern fra Københavns Vestegns Politi.

Torben Svarrer fra Københavns Politi stemmer i:

- Vi har en jo en tæt dialog med blandt andet politiet på Vestegnen. Vi er ikke der, at vi med sikkerhed kan sige, at der er en sammenhæng. Men lige nu kan vi ikke afvise noget.

Ingen personer er blevet anholdt efter de to episoder.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 114.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.