Udland

Politi stormer restaurant og befrier gidsler i Dhaka

Bangladeshs premierminister bekræfter, at 13 gidsler er reddet. Seks islamistiske angribere er dræbt.

Security personnel keep watch, after gunmen stormed the Holey Artisan restaurant and took hostages, in the Gulshan area of Dhaka, Bangladesh Foto: Reuters/Stringer

Security personnel keep watch, after gunmen stormed the Holey Artisan restaurant and took hostages, in the Gulshan area of Dhaka, Bangladesh Foto: Reuters/Stringer

Lørdag morgen lokal tid har specialstyrker fra politiet i Bangladesh stormet en restaurant i hovedstaden Dhaka, hvor islamister har holdt omkring 20 gidsler. Premierminister Sheikh Hasina oplyser, at nogle civile er dræbt.

Hun fortæller at det er lykkedes at redde 13 gidsler. Seks gidseltagere er dræbt, mens det er lykkedes at anholde en syvende gidseltager. Flere af gidslerne var udlændinge. Det drejer sig ifølge officielle kilder i hvert fald om japanere og italienere.

- Vi var i stand til at redde 13 mennesker i live, men kunne ikke redde nogle få menneskeliv, siger Hasina.

De nøjagtige tal for døde og levende vil blive meddelt senere på dagen, oplyser embedsmænd.

- Ingen terrorhandlinger vil blive tolereret i Bangladesh, lover Hasina og opfordrer landets borgere til at stå sammen mod ekstremismen.

Den ekstremistiske organisation Islamisk Stat (IS) har taget skylden for angrebet, der begyndte fredag aften lokal tid.

IS hævdede, før politiet stormede stedet, at 20 mennesker allerede var dræbt under gidseltagningen.

Der er andre oplysninger, som peger i retning af, at al-Qaeda på det indiske subkontinent, som USA i denne uge erklærede en terrorgruppe, kan have stået bag.

Omkring 100 betjente fra indsatsstyrken deltog i aktionen i Dhaka, efter at det angiveligt mislykkedes at forhandle med gidseltagerne.

En politiofficer fortæller, at operationen var overstået inden for en time efter, at politifolkene trængte ind i bygningen i Dhakas diplomatiske kvarter.

Udefra kunne der høres skudsalver og to høje eksplosioner. Politiet har oplyst, at to betjente er dræbt under aktionen.

Gidseltagningen fandt sted i byens diplomatiske kvarter. Området beskrives som populært blandt diplomater, udlændinge og middelklassefamilier.

Der var flere udlændinge blandt gidslerne, oplyste politiet. Den italienske ambassadør i Bangladesh sagde natten til lørdag ifølge Reuters, at der var syv italienske statsborgere iblandt.

Udenrigsministeriets Borgerservice i København har lørdag morgen dansk tid ingen aktuelle meldinger om, at danskere skulle været kommet i problemer.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.