Politi: Vi gør allerede som Venstre siger

Det er kortsigtet at stoppe trafikrazziaer og bruge ressourcerne på bander, siger Københavns Politiforening.

Politi: Vi gør allerede som Venstre siger

Københavns Politi prioriterer allerede banderne højt og lader andre opgaver ligge. Flere ressourcer fra andre politikredse vil dæmme op for de kriminelle bander er en kortsigtet løsning, siger Claus Oxfeldt, formand for Københavns Politiforening.

- Selvfølgelig hjælper det her og nu at flytte flere betjente til bandeindsatsen, men det er som at tisse i bukserne, fordi vi grundlæggende mangler betjente, siger Claus Oxenfeldt til Ritzau.

Dermed afviser han et forslag fra Venstre, som med et nyt bandeudspil "Hårdt mod hårdt" blandt andet foreslår, at politiet koncentrerer sig om banderne og prioriterer andre opgaver lavere, herunder fotofælder og razziaer mod cyklister.

- Politikerne er nødt til at indse, at politistyrken ikke har den nødvendige kapacitet og derfor bør udvides. Vi er det land i Vesteuropa med færrest betjente per 1000 indbyggere, siger han og henviser til Sverige og Norge.

Her er politistyrken udvidet, mens den ifølge Københavns Politiforening reduceres i Danmark.

- Og det er sket i nogle år, hvor de kriminelle bliver dygtigere, og hvor vi skal bruge mange flere ressourcer på at infiltrere deres miljøer, siger Claus Oxfeldt.

Det er Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, som står bag forslaget om en mere effektiv bandeindsats. Han mener, at bevæbnede bander udgør et langt større problem end trafiksyndere på vejene.

Derfor er det skrupforkert at prioritere fotofælder og razziaer mod cyklister, når København plages af gangstertyper, som skyder til højre og venstre i gaderne, siger han til Ritzau.

I regeringen modtages forslagene med skepsis. Både Socialdemokraterne og SF vender tommelfingeren nedad.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst