Politi: Vi kan ikke gøre mere mod Uber-chauffører

Politiet har ikke ressourcer til at sætte ind over for Uber-chauffører. Mange vil stoppe selv nu, lyder det.

Ritzau
Tre Uber-chauffører sigtet for ulovlig taxakørsel Foto: Scanpix/Simon Skipper
Danmark 11. juli 2016 12:52

Københavns Byret fældede fredag dom over seks personer, der blev idømt bødestraf i det første retsopgør mellem taxibranchen og Uber.

Men selv om politiet nu har rettens ord for, at Uber-chauffører bryder loven, så vil det ikke betyde noget for indsatsen på området.

Det forklarer Søren Wiborg, der er politikommissær ved Københavns Politis færdselsafdeling.

- Vi har ikke gjort andet end at gøre opmærksom på, at der nu er faldet dom. Vi har simpelthen ikke ressourcerne til at gøre noget målrettet mod Uber-chaufførerne, siger han.

Han forventer dog, at mange chauffører selv vil stoppe med at køre for Uber.

- Der er helt sikkert nogen, der fortsætter, men det er helt almindelige mennesker, for hvem det har været uklart, om det var lovligt eller ej.

- Det er gået godt i en periode, men nu er det blevet strafbart, og så vil man holde op med at køre, siger Søren Wiborg.

Efter fredagens dom er udmeldingerne fra politiet ikke just det, man havde håbet på i taxibranchen.

- Det er selvfølgelig meget skuffende, siger Trine Wollenberg, der er direktør i Dansk Taxi Råd.

- Vi havde helt klart håbet, at man nu med dommen i hånden havde mulighed for at skærpe indsatsen over for Uber-chaufførerne.

Dansk Taxi Råd vil nu forsøge at lægge pres på Christiansborg i forsøget på at få opprioriteret indsatsen mod Uber-chaufførerne.

- Når politiet siger, at de ikke har ressourcer, så er det et spørgsmål, vi bliver nødt til at rejse over for Folketingets retsordfører og høre, om man ikke kan prioritere, at der bliver grebet hårdere ind over for Uber-bilerne.

Socialdemokraterne opfordrede efter fredagens dom justitsminister Søren Pind (V) til at lægge sag an mod Uber på vegne af staten.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...