Padborg

Politi: Vi valgte at sende flygtningene videre

Det var en politimæssig beslutning at lade flygtninge i Rødby og Padborg rejse videre gennem Danmark

Det var en politimæssig beslutning at lade flygtninge i Rødby og Padborg rejse videre gennem Danmark. Foto: Scanpix

Det var en politimæssig beslutning at lade flygtninge i Rødby og Padborg rejse videre gennem Danmark. Foto: Scanpix

RØDBY/PADBORG:Det var alene politiets beslutning at lade de mange flygtninge og migranter, der ikke ville registreres i Padborg og Rødby, rejse videre gennem Danmark, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet havde de ikke længere mulighed for at tilbageholde de mange mennesker, der har nægtet at afgive deres fingeraftryk efter indrejse i Danmark.

Det skyldes, at de frihedsberøvede mennesker skal fremstilles for en dommer efter 72-timer, hvilket politiet altså har valgt ikke at gøre.

- Der er tale om en rent politifaglig vurdering, der bygger på de muligheder, der er i lovgivningen, og på hvad vi har af forpligtelser.

- Vi kan ikke tilbageholde udlændinge, som ikke søger asyl, og som der ikke er udsigt til, at vi hurtigt kan udsende igen, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i en pressemeddelelse.

Politiet skal sørge for at registrere tilrejsende, hvis de ønsker at søge asyl. Når den registrering er foretaget, overdrages asylansøgerne til udlændingemyndighederne.

Men langt størstedelen af de flygtninge og migranter, der er kommet til Danmark de sidste dage, har ikke ønsket at søge asyl i Danmark.

- Vi står i en situation, hvor der ikke er udsigt til, at de pågældende kan returneres til deres hjemlande. Vi kan selvsagt ikke holde så mange mennesker frihedsberøvet på ubestemt tid.

- Derfor er der ikke andre muligheder, end at vi lader dem være på fri fod, og dermed kan vi ikke forhindre dem i at rejse, hvorhen de vil, siger rigspolitichefen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.