Politiaftale med De Radikale hænger i en tynd tråd

De Radikale mener, at regeringen er nødt til at finde en anden måde at finansiere en ny politiaftale på.

Selv om De Radikale understreger, at en ny politiaftale ikke må finansieres af besparelser fra ungdomsuddannelserne, hænger partiet stadig med i forhandlingerne med det yderste af neglene.

Sådan lyder meldingen fra De Radikales retsordfører, Sofie Carsten Nielsen, efter fredagens forhandlingsmøde i Finansministeriet.

- Vi har sagt til regeringen, at de må gå hjem og tænke over, om der er andre måder, man kan finde penge på, siger hun.

Inden forhandlingsmødet lå det ellers lidt i luften, at De Radikale muligvis ville forlade forhandlingsbordet. R-ordføreren mente, at "det så meget svært ud".

Men sådan gik det ikke.

Men Sofie Carsten Nielsen fortæller, at De Radikale ikke kan gå med i en aftale, hvis det går ud over ungdomsuddannelserne.

- Vi kan ikke acceptere at bruge elevernes uddannelse på flere nye betjente eller flere nye toldere, men vi er ikke ude af forhandlingerne, siger retsordfører Sofie Carsten Nielsen.

Enhedslisten, Alternativet og SF røg ud af forhandlingerne forholdsvis tidligt i forløbet, da de tre partier ikke kunne gå med til regeringens forslag om at tage 500 millioner kroner til en ny politiaftale fra ungdomsuddannelserne.

De Radikale blev dengang i forhandlingerne for at "øge sin indflydelse".

Socialdemokraterne, der også er imod besparelser på ungdomsuddannelserne, har også valgt at blive i forhandlingerne, selv om partiet er lodret uenige med regeringen om finansieringsmodellen.

- Vi har ikke diskuteret finansiering i dybden. Men vi kan sige, at det er en rigtig dårlig idé at finansiere aftalen fra ungdomsuddannelserne, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen.

Foruden De Radikale og Socialdemokraterne er hele blå blok fortsat med i forhandlingerne, der ventes at fortsætte i weekenden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.