10-20 nøgne pensionister anmeldt til politiet: Gik rundt på stranden uden tøj på

En mand følte sig stødt over en gruppe af nøgne pensionister på stranden i Blokhus og politianmeldte pensionisterne

Charlotte Bøje
Det var denne slags syn, en mand følte sig stødt over. Arkivfoto: Mette Nielsen
Blokhus 16. maj 2018 11:32 - Opdateret 16. maj 2018 15:59

BLOKHUS: Nordjyllands Politi måtte tirsdag rykke ud til en prekær sag. En mand fra Aalborg, som var på besøg i Blokhus følte sig stødt over en gruppe ældre borgere, som hele dagen gik nøgne rundt på stranden.

- Det er ikke som udgangspunkt ulovligt, men hvis der er nogen, der føler sig stødt, så kan det blive ulovligt, forklarer politiassistent Michael Karstenskov fra Lokalpoliti i Hjørring.

FAKTA

Nøgenbadning

Siden 1976, hvor emnet var oppe at vende i Justitsministeriet, har man fortolket denne formulering sådan, at det altid er tilladt at være nøgen på stranden, men at nøgenhed andre steder kan være på kant med Ordensbekendtgørelsen hvis nogen konkret føler sig stødt. Det vil dog altid være en vurdering af, om handlingen er ”egnet til at forulempe andre eller vække offentlig forargelse”, da det at blive stødt er en subjektiv oplevelse.
Politimesterforeningen stadfæstede i 2006 at det generelt er tilladt at bade nøgen på stranden, og at der ikke kan stilles krav om, at nøgenbadning kun må finde sted indenfor bestemte områder. Denne fortolkning er en videreførelse af Justitsministeriets beslutning fra 1976 om at nøgenbadning og solbadning på stranden uden tøj ikke i sig selv kan anses for at være uanstændig opførsel. Alle strande i Danmark kan således opfattes som nøgenbadestrande i juridisk forstand.

- Vi fik anmeldelsen klokken 19.15. Anmelderen fortalte at 10-20 pensionister hele dagen havde dasket nøgne rundt på stranden i Blokhus. Han følte sig stødt over, at de gik rundt dér på en offentlig strand det meste af dagen, uddyber Michael Karstenskov.

- Vi sendte en patrulje derned, men inden den kom derud, så havde de formentlig taget tøj på. Det bliver jo også koldere, som aftenen skrider frem, bemærker politiassistenten.

Politiet fandt aldrig nogen nøgne pensionister, og vendte derfor retur.

Det er som udgangspunkt lovligt at nøgenbade på alle danske strande; det slår en landsretsdom fra 2008 fast. Politiassistent Michael Karstenskov anbefaler dog, at hvis man undgå en situation som den i Blokhus, at man holder sig til de strande, der der forbeholdt naturister.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...