Politibetjentes formand advarer mod politisk råbekultur

Tilliden i samfundet må ikke sættes over styr efter attentater i København, lyder det fra Politiforbundet.

Danskerne bør holde hovedet koldt og forsøge at få noget konstruktivt ud af situationen efter skyderierne i København. Tonen i den offentlige debat skal også til eftersyn.

Sådan opfordringen fra Politiforbundet søndag eftermiddag.

Først og fremmest drejer det sig om at fastholde centrale værdier som åbenhed, ytringsfrihed og tillid, mener forbundsformand Claus Oxfeldt.

- Jeg synes måske også, vi skal gribe i egen barm og spørge os selv, om et kontrolsamfund med en politisk råbekultur er gavnligt, siger han i en pressemeddelelse.

Han håber på, at debatten kommer til at dreje sig om tillid i stedet for mistillid.

- Tillid, dialog og argumenter er måden, vi løser uenigheder på. Det er sådan, vi løser problemer, og det en helt unik styrke for vores samfund, fastslår han.

Fem af Claus Oxfeldts kolleger blev såret, da en gerningsmand angreb først et debatmøde på Østerbro og derefter synagogen i det indre København med skydevåben.

Dette er rystende og chokerende, lyder det fra formanden, som forsøger at formulere de spørgsmål, de blodige begivenheder lægger op til.

- Hvordan sikrer vi, at vi som åbent samfund kan tackle de udfordringer, som følger med den globale virkelighed?

Forebyggelse, uddannelse og sikring af trygheden er væsentlige emner i de kommende dages evaluering, mener han.

- Vi vil gøre vores for at bidrage til, at danskerne fortsat har et politi, der kan løse opgaver så professionelt og nærværende, som vi netop har oplevet. Et politi, som borgerne er stolte af og har tillid til, siger Claus Oxfeldt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.