Retspleje

Politielever kom i form

Politielever krydrer efterforskning med motion

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Holdet trampede i pedalerne og pulsen blev hurtigt sendt i vejret.

BRØNDERSLEV:- Seks politielever fik en sveddryppende afslutning hos Nordjyllands Politi. En af deres uddannelsesvejledere, politiassistent Henrik Knudsen, er spinninginstruktør i Kom I Form i Brønderslev, så han sørgede for, at eleverne fik en hæsblæsende stroppetur med sig som afsked.

Eleverne følger - som nogle af de første - den nye politiuddannelse. De har netop gennemført modul 4, der er et halvt års forløb i sagscentret hos Nordjyllands Politi, og de skal nu retur til politiskolen i København i otte måneder for at afslutte deres uddannelse, kaldet modul 5.

Fokus i det halve år i sagscentret har primært været rettet mod efterforskning i straffelovssager - altså sager der blandt andet omhandler vold, bedrageri, tyverier og sædelighedsovertrædelser, men også særlovssager som dyreværnssager, sprit. og narkosager, er blevet gennemgået.

- Målet med det nye uddannelsesforløb er, at vi får nogle betjente, der bliver meget bevidste om den store grundlæggende viden, de har - og anvender deres viden i praksis. De skal blive gode til at bruge deres kompetencer aktivt, siger Henrik Knudsen, der sammen med udannelsesvejleder Anette Søgaard, har fulgt eleverne tæt i de seks måneder, som eleverne har været i sagscentret.

- De seks elever har siddet samlet i sagscentret i Aalborg, hvor de sammen med de øvrige politifolk i afdelingen har efterforsket straffelovssager.

- Vores model er døbt Aalborg-modellen, og andre kredse har vist interesse for vores måde at gøre tingene på, så vi tror, der er ramt rigtigt med den model, som Nordjyllands Politi har valgt.

- Når de seks elever fra den nye politiuddannelse er færdige på Politiskolen, skal de arbejde på stationerne i henholdsvis Hjørring, Frederikshavn, Aalborg og Hobro.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.