Politiet advarer mod pirattaxier på Fyn

Mænd i biler udnytter fynboeres julebranderter. Politiet anbefaler alle at tjekke taxiers skiltning.

Politiet advarer mod pirattaxier på Fyn

Fyns Politi har de seneste to weekender fået flere anmeldelser fra folk, der har taget en pirattaxi hjem fra byen og er blevet udsat for tyveri og røveri.

Derfor advarer politiet nu fynboerne mod at benytte sig af uregistrerede taxier, når de i den kommende tid skal hjem fra julefrokoster.

- Det er politiets råd, at man ikke skal drikke sig så beruset, at man ikke kan skelne mellem nattens køretøjer og ikke formår at sige fra over for gode tilbud om et billigt lift, siger vicepolitikommissær Michael Lichtenberg, Fyns Politi.

Han anbefaler, at man kontrollerer, om taxien har tydelig skiltning og taxameter.

Forrige weekend blev en 22-årig mand samlet op om natten af to mænd i en bil i Nørregade i Odense.

De kørte ham til en tankstation, hvor de tvang ham til at betale for benzin. Her har de tilsyneladende afluret ham hans pinkode. På den videre køretur tog de hans betalingskort, som efterfølgende blev misbrugt for 600 kroner, inden det blev spærret.

I lørdags blev en 18-årig mand samlet op om natten i Odenses centrum af en ældre mørkerød bil, hvor føreren tilbød ham et lift hjem.

Også i dette tilfælde kørte de til en tankstation, hvor den unge mand blev bedt om at betale for benzinen. Da han kom hjem, var hans dankort væk. Det var efterfølgende blevet misbrugt for over 28.000 kroner.

Dagen efter blev en 30-årig mand samlet op af to mænd ligeledes i Odenses centrum. De aftvang ham to betalingskort og koder. Kortene blev efterfølgende misbrugt for i alt 49.000 kroner.

I alle tre tilfælde var der to mænd af udenlandsk oprindelse i bilerne, oplyser politiet. Fælles for anmeldelserne er, at der er yderst sparsomt signalement af gerningsmænd og biler.

Fyns Politi henstiller til, at man er opmærksom på ikke at falde for fristelsen til at benytte en pirattaxa. Inden man tager i byen til julefrokost bør man lægge en plan for, hvordan man kommer hjem, anbefaler politiet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.