Politiet advarer mod telefonsvindel

En person forsøger at lokke personlige oplysninger ud af folk i Aalborg Kommune ved at henvise til en undersøgelse

Steffen Bek
Arkivfoto
Aalborg 1. september 2015 20:53 - Opdateret 3. september 2015 06:50

AALBORG: Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi advarer borgere mod mistænkelige telefonopkald.

Flere borgere har oplevet at blive ringet op af en person, der oplyser, at man ringer fra indenrigsministeriet og giver indtryk af, at man er i gang med en brugerundersøgelse.

Derefter bliver der spurgt ind til personlige oplysninger som adresse og cpr-nummer, og desuden spørges der blandt andet omkring eventuel modtagelse af hjemmehjælp, og hvor ofte hjælpen kommer.

Funktionschef i hjemmeplejen, Aalborg Kommune, Michael Binderup har ikke kunnet få bekræftet, at der er en sådan brugerundersøgelser i gang, og derfor advarer Aalborg Kommune borgere mod at give oplysninger i forbindelse med sådanne opkald.

- Vi har foreløbig kendskab til en håndfuld tilfælde de seneste dage, hvor ældre borgere er blevet ringet op og spurgt ind til deres modtagelse af hjemmehjælp. Der er formentlig flere tilfælde, som vi ikke kender til, men folk bør ikke give personlige oplysninger som f.eks. deres cpr-nummer til folk, som ringer og siger, at de laver en brugerundersøgelse, siger Michael Binderup.

Hvis du bliver kontaktet rent fysisk opfordres du til at afvise personen og kontakte Nordjyllands Politi på 114.

- Vi har fået at vide, at flere er blevet spurgt af intervieweren, om vedkommende må komme ud på bopælen og stille uddybende spørgsmål. Men lad være med at lukke nogen ind, som man ikke kender, siger Michael Binderup.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...