Politiet advarer om farlig medicin i omløb

Der er i weekenden stjålet både morfin og diazepam fra Herlev Hospital og fentanyl fra et sygehus i Aarhus.

En større mængde morfin og diazepam er i weekenden blevet stjålet fra Herlev Hospital. Også et sygehus i Aarhus har fået stjålet medicin. (Arkivfoto)

En større mængde morfin og diazepam er i weekenden blevet stjålet fra Herlev Hospital. Også et sygehus i Aarhus har fået stjålet medicin. (Arkivfoto)

ALBERTSLUND:Potentielt livsfarlig medicin er i omløb. Det advarer Københavns Vestegns Politi om.

Det gør det, efter at der i løbet af det seneste døgn - fra lørdag til søndag - er stjålet en større mængde morfin og diazepam fra Herlev Hospital.

- Medicinen er eftertragtet i misbrugsmiljøet.

- Men det er rigtig farligt, og der skal ikke meget til, før det går galt, understreger vagtchef Lars Jørgensen.

Politiet ønsker ikke at oplyse, præcis hvor meget medicin der er forsvundet fra Herlev Hospital.

Morfin bruges til smertelindring og udvindes af opiumvalmuen.

Diazepam sælges - og kendes bedre - under navne som "Valium" og "Stesolid" og anvendes blandt andet til behandling af angst, søvnløshed, muskelkramper og ved abstinenser efter alkoholmisbrug.

Også i Aarhus er der stjålet medicin fra et sygehus i weekenden. Her drejer det sig om det stærkt smertestillende stof fentanyl, og tyveriet er sket søndag, oplyser Østjyllands Politi.

Fentanyl er et syntetisk opioid. Det er 50 gange stærkere end heroin.

Politiet vil ikke fortælle, hvor meget tyven eller tyvene er sluppet væk med, eller på hvilket sygehus tyveriet fandt sted.

- Der er stjålet nogle ampuller, så det er ikke en voldsom mængde, fortæller vagtchef Bo Christensen.

Også i december blev der stjålet fentanyl i Aarhus. Dengang var der tale om hele 46 kasser med stoffet fra et laboratorium på Aarhus Universitet.

Vagtchefen ved Østjyllands Politi kan ikke oplyse, hvorvidt de store mængder smertestillende medicin fra dengang er blevet fundet igen.

Både Københavns Vestegns Politi og Østjyllands Politi opfordrer borgere til at kontakte politiet på telefonnummer 114, hvis de har oplysninger om den stjålne medicin fra henholdsvis Herlev Hospital eller Aarhus.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.