Politiet anholder aktivister tæt ved demonstration

Unge antifascister samlede sig i nærheden af en demonstration mod ”islamisering af Danmark”.

13
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2013

KØBENHAVN:Politiet har lørdag formiddag anholdt 30 aktivister i Vendersgade i København i nærheden af en anmeldt demonstration, der holdes af den islamkritiske forening Stop Islamiseringen af Danmark.

Den anmeldte demonstration handler om, hvad foreningen opfatter som muslimsk forfølgelse af jøder i Danmark. Den holdes på Søtorvet ved Dronning Louises Bro og har ifølge politiet samlet cirka 30 demonstranter.

Imidlertid har op mod 100 aktivister fulgt en opfordring fra Antifascistisk Aktion om at møde op til en ”larmedemonstration” for at ”overdøve” budskaberne fra den anmeldte demonstration.

Den venstreradikale gruppe mener, at Stop Islamiseringen forsøger at skabe splid på Nørrebro.

Ville forstyrre demonstration

Ved demonstrationens begyndelse lørdag klokken 11 blev der affyret et kanonslag og et romerlys, og der var forstyrrende støj i Frederiksborggade og i sidegaderne, som politiet havde spærret af.

- Vi har spærret gaderne af, for at løse vores opgave, der går ud på, at sikre den anmeldte demonstration retten til at demonstrere, siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen, Københavns Politi.

De 30 personer, der blev anholdt i Vendersgade, blev taget med, fordi de ikke efterkom politiets ordrer om ikke at forstyrre den anmeldte demonstration, oplyser Henrik Møller Jakobsen.

Desuden var nogle af dem maskeret, oplyser han.

Stop Islamiseringen har søgt politiet om lov til at gå fra samlingsstedet på Søtorvet til Axeltorv i nærheden af Københavns Hovedbanegård.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.