Politiet efterlyser to mænd i Hedegaard-sagen

To mænd i en baggård kan have gjort vigtige iagttagelser, da islamkritiker Lars Hedegaard blev forsøgt dræbt.

7. februar 2013 21:38 - Opdateret 7. februar 2013 21:39

Politiet efterlyser to mænd i Hedegaard-sagen

Københavns Politi efterlyser to mandlige vidner i Hedegaard-sagen. Mændene befandt sig omkring klokken 11 på dagen for drabsforsøget på islamkritikeren i gården til ejendommen på hjørnet af Roskildevej og Sdr. Fasanvej.

De beskrives af andre vidner som mænd, 25-30 år, 180-185 centimeter, den ene slank eller tynd af bygning, mens den anden var normal eller muskuløs af bygning. De var begge iført mørkt tøj.

- Vi mener, at de to personer kan have gjort iagttagelser af betydning for sagen. Andre vidner har set dem, og de har været i området på samme tid som gerningsmanden, siger politiinspektør Jørgen Skov, Københavns Politi, til Ritzau.

Københavns Politi har torsdag aften modtaget omkring 50 henvendelser, der kræver nærmere efterforskning, oplyser politiet. De fleste på signalementet af gerningsmanden iført en rød postjakke.

- Henvendelserne går typisk på mørkhårede mænd i røde jakker, og så postbude med en pakke i hånden, fortæller Jørgen Skov.

Politiet er fortsat meget interesserede i at tale med alle, som har været i området søndag den 3. februar og mandag den 4. februar i tidsrummet mellem kl. 09.00 og kl. 12.00, fortæller Jørgen Skov.

- Hvis nogen har været i området og mener, at manden i den røde jakke muligvis kan være dem, vil vi selvfølgelig meget gerne høre fra dem, fortæller politiinspektøren.

Politiet har ikke yderligere oplysninger om skudattentatet, der fandt sted tirsdag formiddag mod den 70-årige Lars Hedegaard ved hans hjem på Frederiksberg, hvor en mand affyrede et skud mod ham, der fløj lige over Hedegaards hoved.

Lars Hedegaard er kendt som en ivrig og stærk islamkritisk debattør, og derfor er der spekulationer om, hvorvidt angrebet var politisk.

Gerningsmanden, der talte dansk uden accent, er omkring 25 år, og beskrives som 175-180 cm høj og almindelig af bygning og med et mellemøstlig udseende.

Han har meget mørkt hår, der var halvlangt og let krøllet. Ifølge politiet kan der være tale om en paryk. Manden fremstod ubarberet med mørke skægstubbe.

Han var iført en postlignende rød jakke med symbol på ryggen, muligvis et posthorn. Jakken var tynd og muligvis af nylon, og der kan være tale om en regnjakke.

I kølvandet på den uhyggelige oplevelse har Lars Hedegaard, der er formand for det omstridte Trykkefrihedsselskabet og kendt som en ivrig og stærk islamkritisk debattør, takket ja til politiets personbeskyttelse.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...