Politiet efterlyser ung mand efter Frederiksberg-skyderi

En ung og ikke så høj mand er efterlyst for skyderi på Frederiksberg, hvor en 27-årig stadig er i livsfare.

Politiet efterlyser ung mand efter Frederiksberg-skyderi

Det er formentlig en mand på højst 20 år, der står bag onsdagens skyderi på Finsensvej på Frederiksberg, hvor en 27-årig mand blev skudt på klos hold og nu er i livsfare.

Det tyder de vidneforklaringer, politiet har fået indtil nu, på. Derfor efterlyser Københavns Politi nu manden.

- Det er en forholdsvis ung mand og ikke særlig høj, siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen, der er leder af Københavns Politis bandeenhed, til Ritzau.

- Han er 20 år - og måske endda yngre. 160 til 165 centimeter høj. Almindelig til spinkel af bygning med mørkt tøj og en hvid pose, siger han.

Han havde muligvis mørkt langt hår eller en hætte - muligvis med pelskrave - på, og en hvid pose fra Irma eller Matas. Her er vidneforklaringerne dog ikke helt entydige. Han er flygtet ud af Finsensvej bag Drømmeland, men det er uvist i hvilken retning.

- Vi vil gerne have henvendelser fra alle, der har set noget omkring klokken 18.05 i området. Både hvis det er personer, der passer på signalementet, eller hvis man har set nogen, der har udvist mistænkelig adfærd, siger Lau Thygesen.

Den unge mand blev skudt ned på klos hold ved sin bil i en passage ved Drømmeland på Finsensvej ved Fasanvej.

- Der blev affyret et-to skud, men jeg er ikke klar over, om den unge mand blev ramt af et eller flere skud, siger vicepolitiinspektøren.

Det står endnu ikke klart, om skyderiet var del af en bandekonflikt.

- Vi har ikke nogen idé om det er det ene eller det andet. Pågældende bor i Værebro, men han er ikke særlig kendt i vores systemer, fortæller Lau Thygesen.

Værebro er tilholdssted for Værebros Hårde Kerne, der blandt andet ligger i konflikt med den nye storbande, Loyal To Familia.

Når politiet tøver med at kalde det et bandeopgør skyldes det også måden, manden blev skudt på. Det skete på klos hold, hvorefter gerningsmanden løb fra stedet.

- Det er ikke det, vi typisk ser i bandeopgør, siger Lau Thygesen.

Skyderiet er det tredje på tre dage i Storkøbenhavn, men om der er en sammenhæng, kan politiet endnu ikke svare på.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.