Politiet får kritik for at tale grimt

Flere klager over den måde, politibetjente taler på

Foto Michael Koch

Foto Michael Koch

HELE LANDET: ’Du har en eller anden skrue løs’, ’er du retarderet?’, ’fjols’ og betegnelsen ’affald’ brugt om en person.

Den uvorne sprogbrug kommer fra politibetjente og stammer fra sager i 2013, hvor borgere har fået medhold i klager over politiets adfærd.

For på trods af at politiet har pligt til at optræde høfligt og tale ordentligt til borgerne, har Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) mindst 10 gange udtalt kritik eller beklaget politiets sproglige udfald mod borgere i fjor.

Det skriver metroxpress.

- Det er vigtigt, at politiet taler ordentligt til borgerne - også når man bliver mødt af provokationer eller aggressiv adfærd. Politimanden skal være den professionelle, bevare fatningen og optræde sobert, siger Kirsten Dyrman, direktør i DUP, til metroxpress.

Formanden for Rigspolitiforeningen, Jørgen Olsen, erkender over for metroxpress, at betjentes sprogbrug indimellem går for vidt, men han understreger samtidig, at reaktionen er naturlig i en presset situation:

- Politibetjente er også bare mennesker, og de kan også komme i situationer, hvor de mister kontrollen. Det er jo ikke normalt, at politiet går og uddeler ukvemsord, og vi skal selvfølgelig ikke kalde folk for hverken affald eller idioter. Men enhver kan jo blive bragt i en situation, hvor man kan komme til at lægge hjernen til side.

I hovedparten af sagerne er den pågældende betjent sluppet med en disciplinær advarsel. Det er ikke muligt at få oplyst, hvor i Danmark de forskellige episoder er sket.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.