Politiet får tip om personer ved brand på Frihedsmuseet

Branden på Frihedsmuseet var påsat. Politiet har fået seks til syv tip om personer i området på brandnatten.

Politiet får tip om personer ved brand på Frihedsmuseet

Det vælter ikke ind med tip om, hvem der anrettede to bål ved Frihedsmuseet natten til søndag, og efterforskningen har brug for oplysninger fra personer, som har set eller hørt noget, oplyser Københavns Politi.

- Vi har fået seks til syv henvendelser om personer, som er set i området. Men det er ikke helt konkret, så der er et stykke vej, før vi kan finde frem til de personer, siger vicepolitikommissær Bertel Hejlesen fra Københavns Politis Brandsektion til Ritzau.

Politiet skal dog også se en del videoovervågning igennem, men selvom der er personer på materialet, kan det være svært at identificere dem på grund af optagelsernes kvalitet, forklarer vicepolitikommissæren.

- Vi skal også se videoovervågning igennem, men vi er afhængige af tip fra offentligheden i øjeblikket, fortæller Bertel Hejlesen.

Derfor vil politiet meget gerne i kontakt med vidner, der kan have gjort observationer omkring brandtidspunktet. Især fra tidspunktet omkring midnat og frem til tiden, hvor branden blev opdaget klokken cirka 01:40.

I forbindelse med efterforskningen har politiet desuden indsamlet spor fra arnestederne, som er sendt til nærmere analyse med henblik på at opklare, hvordan branden mere nøjagtigt er blevet antændt.

De to arnesteder befinder sig på bygningens yderside. Det ene i forbindelse med et mobilt toilet, det andet på bygningens bagside.

Fra tidligt søndag morgen og 10 timer frem arbejdede brandvæsnet på højtryk for at redde alt inventar og arkivmateriale ud af bygningerne.

I alt 600 flyttekasser med uerstattelige fotos, dokumenter, uniformer og våben er sikret. Intet er gået tabt, men først mandag morgen var de sidste gløder slukket.

Bygningerne er så medtagede efter branden, at det er uvist, om museet vil blive genetableret samme sted.

Kulturminister Marianne Jelved (R) har dog garanteret, at Frihedsmuseet uanset hvad vil blive vakt til live igen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.