Politiet finder flugtbil tre år efter likvidering af 16-årig

I 2017 blev Servet Abdija det uskyldige offer i en bandekonflikt. Nu har politiet drabsmændenes flugtbil.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

FLUGTBIL4 Den 16. oktober 2017 blev 16-årige Servet Abdija dræbt med seks skud affyret på klos hold. Tre gerningsmænd flygtede i en sort Audi A6 stationcar, som politiet nu har fundet frem til, og som er ved at blive endevendt af teknikere. Free

KØBENHAVN:Politiet har fundet frem til den sorte Audi A6 stationcar, som gerningsmændene flygtede i efter drabet på 16-årige Servet Abdija den 16. oktober 2017.

Servet Abdija blev dræbt med seks skud foran sin opgang i Ragnhildgade på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro i København. Tre gerningsmænd lå på lur, og skød ham på klos hold, da han kom hjem.

Gerningsmændene skal ifølge politiet findes personer med tilknytning til den nu opløste bande Loyal To Familia. Servet blev ved en fejl dræbt som led i en bandekonflikt. Det var en anden mand, der skulle dø, mener politiet.

Efter drabet flygtede de tre gerningsmænd i en sort Audi A6 stationcar. Den har politiet nu efter tre og et halvt år altså fundet frem til.

Vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi, fortæller, at man har været på sporet af bilen i nogle måneder.

- Men vi skulle først foretage en række undersøgelser for at finde ud af, om ejeren havde noget med drabet at gøre, siger han.

- Vi kan fastslå, at han intet har med drabet eller anden kriminalitet at gøre, og at bilen er købt på helt lovlig vis.

Heller ikke den tidligere ejer har haft noget med drabet at gøre.

Bjarke Dalsgaard vil ikke komme ind på, hvordan man fandt frem til bilen, eller hvordan gerningsmændene fik adgang til den.

- Det er nogle detaljer, som vi gerne vil holde for os selv indtil videre, siger han.

Politiets teknikere er nu i gang med at undersøge bilen for spor.

- Det kan blive det gennembrud i sagen, vi har brug for. At få et flugtkøretøj i vores besiddelse i sådan en sag er et meget vigtigt element, og i dette tilfælde har vi fået køretøjet intakt, så vi har alle muligheder for at undersøge det på kryds og tværs, siger Bjarke Dalsgaard.

Om muligheden for at finde spor efter så mange år, siger han:

- Spor som DNA og fingeraftryk forgår ikke så let, og det er vores håb, at vi med en grundig undersøgelse af bilen kan finde nogle profiler, som vi kan forbinde med nogle personer.

Københavns Politi håber, at de nye oplysninger om bilen vil få vidner til at henvende sig.

Det gælder også vidner, som allerede har talt med politiet, hvis de nye oplysninger giver anledning til tilføjelser eller ændringer i deres forklaringer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden