Frederikshavn

Politiet: Flere unge ét sted en udfordring

Fusion af skoler og klubber stuver de unge sammen - Det giver øget trafik og mere ballade

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hørkærhytten på Jørgen Brøndlunds Vej - er konstant plaget af graffitti og hærværk. Foto: Kurt Bering

FREDERIKSHAVN:- Det er klart, at det betyder noget for lokalstationens drift, når vi skal afgive medarbejdere til grænsekontrol og andet, men vi har ikke nedprioriteret det forebyggende arbejde.

Det siger John Henriksen, leder af lokalpolitistationen i Frederikshavn.

De seneste dages omtale af den alarmerende udvikling i dele af kommunens ungemiljøer får flere til at pege på politiets indsats, som også i foråret var til debat.

Sidst i april kritiserede byrådsmedlem Flemming Rasmussen (DF) på et byrådsmøde bemandingen af de nordjyske nærpoliti- og lokalstationer og opfordrede borgmesteren til at træde i karakter.

Den pensionerede politimand beskrev narkoindsatsen i Frederikshavn Kommune som ”ikke eksisterende”.

- Og der sker ingen efterforskning i alvorlige borgervendte straffelovs overtrædelser, sagde Flemming Rasmussen dengang.

Flere unge på ét sted

- Vi har deltaget i alle de tværfaglige grupper, vi sidder i, men vi har måttet drosle ned på den måde, at vores to SSP-medarbejdere i større grad deltager i patruljeberedskabet. Det betyder ikke, at de ikke kan arbejde forebyggende, og vi har længe været opmærksomme på problemerne i Hånbæk omkring fritidsklubben HotSpot, siger John Henriksen.

Han mener, at fusionen af Frederikshavns tre fritidsklubber kan være en af flere årsager til den aktuelle ballade.

- Det er mange unge mennesker, der nu samles i HotSpot, og aldersspredningen er stor. Det kan sagtens give nogle udfordringer, siger John Henriksen.

Radikalisering

Ordet ”radikalisering” indgår i ungenetværkets rapport, ”Indsats Ungeliv - under broen”, og ifølge John Henriksen ligger der en vejledning, der klart beskriver, hvordan både politiet og kommunen skal forholde sig, hvis der opstår mistanke om radikalisering.

John Henriksen ønsker ikke at oplyse, om der har været tilfælde om mistanke om radikalisering, der er blevet indberettet.

Gadeteam og synlighed

Situationen blandt de unge kalder ifølge rapporten på akutte politimæssige og pædagogiske indsatser, der kan stoppe det bekymrende skred i kommunens ungeliv.

En tværgående arbejdsgruppe med repræsentanter fra HotSpot, politiet, SSP, integrationsafdelingen, skolerne, familieafdelingen og forvaltningen lægger op til ”mandsopdækning” af de unge.

De foreslår, at der ansættes en projektleder. Det forebyggende arbejde skal løftes, så problematiske tilstande opspores længe før, den politimæssige indsats bliver nødvendig.

Politiet skal være mere synligt i de lokalområder, der er hårdest ramt.

Et gadeteam af medarbejdere skal opspore og forebygge uroligheder og bekymrende adfærd og opsøge socialt udsatte og kriminalitetstruede unge, der pjækker fra skole og generelt har mistillid til voksne.

I gadeteamet skal der være to-kulturelle medarbejdere, der har pondus og status, der kan matche hierarkierne i de etniske miljøer og modvirke marginalisering og radikalisering, og de unge skal i højere grad guides til foreningsliv, job og uddannelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.