Politiet gør mere ved fartsyndere

Seks procent flere er taget for at overtræde færdselsloven, og minister varsler en "forstærket indsats".

Politiet gør mere ved fartsyndere

Politiet er begyndt at notere flere af de trafikanter, der kører alt for stærkt eller på andre måder overtræder færdselsloven.

I årets første seks måneder har politiet noteret næsten 170.000 forseelser, og det er seks procent mere end i første halvår 2011.

Oplysningen om politiets indsats kommer fra justitsminister Morten Bødskov (S), der mandag morgen har udsendt en pressemeddelelse med fokus på udvalgte områder.

Ministeren varsler en "yderligere forstærket indsats" på området - men uddyber ikke nærmere, hvad denne indsats skulle gå ud på.

Blot siger han, at regeringen i den kommende tid vil komme med nye tiltag, der kan "gøre endnu mere for at få farten ned hos de bilister, der udviser mangel på respekt for deres medborgere."

I øvrigt fortæller justitsministeren, at antallet af indbrud langt om længe er begyndt at falde efter flere års stigning.

Flere end 20.000 gange er der i årets første seks måneder begået indbrud i private hjem. Tallet er dykket med fire procent i forhold til 2011, oplyser Bødskov.

Samtidig opklarer politiet langt flere sager om indbrud end tidligere. 3657 sigtelser er det blevet til i løbet af de seks måneder.

Det er "meget positivt, at vi kan konstatere, at den forstærkede indsats mod indbrudskriminalitet virker og kaster målbare resultater af sig," siger han i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.