Politiet har dna-profil af fynsk sexkrænker

Fyns Politi har nu en dna-profil af gerningsmanden bag det første af to overgreb på mindreårige piger.

Politiet har dna-profil af fynsk sexkrænker

Gerningsmanden bag et sexovergreb på en pige fra Fyn har efterladt et genetisk spor.

Fyns Politi har nu fået en dna-profil på den mand, der stod bag overgrebet på en 11-årig pige fra Øster Skerninge fredag den 26. oktober, oplyser vicepolitiinspektør hos Fyns Politi Henrik Justesen.

- Dna-profilen matcher ikke nogen i vores register, så de er ikke aktuelle, men når vi har en mistanke mod en mand, så kan vi nu få en dna-prøve og sammenligne med den profil vi har fået af gerningsmanden, siger Henrik Justesen til Ritzau.

Den samme mand formodes at stå bag et tilsvarende overgreb på en 10-årig pige fra Refsvindinge onsdag i sidste uge.

Politiet har taget dna-prøver fra fem-seks mænd, hvor der endnu ikke er kommet svar. Der går et par uger før politiet får svar fra analyser af det seneste overgreb, og dermed med stor sandsynlighed kan sige, om det er den samme gerningsmand.

Selv om en person ikke er i politiets dna-personregister betyder det ikke, at vedkommende er udelukket som gerningsmand - men blot at politiet ikke tidligere har taget dna fra ham.

Fyns Politi har indtil nu fået flere end 500 henvendelser i sagen. Det har ført til, at politiet indtil nu har talt med omkring 250 vidner i de to sager. Men foreløbig har politiet ingen konkrete mistænkte i sagen.

Det første sex overgreb fandt sted for godt og vel tre uger siden og gik ud over en 11-årig pige fra Vester Skerninge vest for Svendborg. Gerningsmanden hev pigen ind i sin bil, da hun om eftermiddagen stod af skolebussen.

Han kørte hende til et skovområde, hvor han forbrød sig mod hende.

Det næste tilfælde skete i sidste uge i Refsvindinge sydvest for Nyborg, hvor en 10-årig pige blev bortført og udsat for et seksuelt overgreb på vej hjem fra sin SFO.

Begge piger har fortalt, at gerningsmanden kørte i en mørkerød bil, og det er den slags biler, som de fleste henvendelser fra offentligheden drejer sig om. Nogle retter imidlertid også politiets opmærksomhed mod bestemte personer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.