Politiet har fanget knap 10.000 fartsyndere

Næsten 10.000 bilister blev taget i politiets landsdækkende fartkontrol i sidste uge.

For høj hastighed er fortsat et problem for trafiksikkerheden i Danmark, mener politiet, som i sidste uge gennemførte fartkontroller i hele landet.

Knap 10.000 fartovertrædelser blev registreret over de syv dage, hvor politiet var på vejene for at holde øje med de hurtigtkørende trafikanter.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Vi har især været til stede på landevejene, fordi vi ved, at der ofte bliver kørt for stærkt, og det medfører nogle alvorlige ulykker, siger presseansvarlig i Rigspolitiet Thomas Kristensen til Ritzau.

I alt 9668 hastighedsovertrædelser blev fanget af politiets kontrol.

Herunder er der 1409 tilfælde, hvor føreren står til at få et klip i kørekortet, mens 211 fartovertrædelser er så alvorlige, at de medfører betinget frakendelse af kørekortet.

Hvis man overskrider en hastighedsbegrænsning med mere end 30 procent, får man et klip i kørekortet. Det svarer til at køre mere end 65 kilometer i timen på en vej, hvor man højst må køre 50 kilometer i timen.

Og det udløser generelt en betinget frakendelse af kørekortet, hvis man kører mere end 60 procent for stærkt.

Politiets fartkontrol har været på vejene i samtlige politikredse.

- Vi ved, at jo hurtigere man kører, jo større risiko er der for, at ulykker sker, og at ulykkerne er alvorlige, siger Thomas Kristensen.

Derfor er indsatsen mod den for høje fart vigtig, mener Rigspolitiet.

Det er netop politiets hensigt, at det øgede antal ATK-biler - automatiske fotovogne - skal bidrage til at få hastigheden på vejene ned.

Ifølge Rigspolitiet viser tal fra Vejdirektoratet, at gennemsnitshastigheden i den danske trafik er faldet en smule de seneste år.

- Det er vores vurdering, at det, at vi har øget antallet af fartkontrol-biler, er en medvirkende årsag, fordi danskerne er blevet mere bevidste om at holde fartgrænserne, siger Thomas Kristensen

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.