Politiet har Utøya i baghovedet under Folkemøde

Bornholms Politi har forberedt sig på det voksende Folkemøde på Bornholm i et år.

Politiet har Utøya i baghovedet under Folkemøde

Danmarks politiske ledere er så småt ved at pakke kufferterne til Folkemødet på Bornholm, der starter torsdag. Det skal være folkeligt og fornøjeligt, men bag kulisserne arbejder politiet på højtryk.

Og med sig har betjentene i frisk erindring det politiske terrorangreb på Utøya i Norge, fortæller chefpolitiinspektør ved Bornholms Politi Ole Bolvig Hansen.

- Det har vi arbejdet decideret med i den her sammenhæng, siger han til Ritzau.

Arrangørerne af Folkemødet forventer, at der kommer 60.000 gæster i år mod 32.000 sidste år. Men Folkemødets vokseværk ændrer ikke politiets rutiner.

- Vi gør præcis, som vi gjorde sidste år. Vi har en detaljeret planlægning, og så har vi lavet alle de samarbejdsaftaler, som vi skal. Vi har vores lokale samarbejdspartner i beredskabet og hele vores hjemmeværns politikompagni.

- Desuden har vi en procedure i politikredsen om, at der ikke er nogen, der holder ferie eller afvikler fridage under Folkemødet, så alle vores politifolk er indsat, siger Ole Bolvig Hansen.

Politiet har været i gang med at evaluere det seneste folkemøde og forberede det kommende i et helt år.

- Det er en kæmpe stor opgave for en lille politikreds som Bornholm, men alle er engagerede i det og glæder sig selvfølgelig til, at vi kan gennemføre det, siger chefpolitiinspektøren.

Projektleder for Folkemødet på Bornholm Louise Groth-Michelsen fortæller, at det ikke har været arrangørernes mål, at Folkemødet skulle vokse så meget, som det ser ud til at gøre, og der er da også blevet sagt nej tak til mange arrangementer.

- Vi har bare kunnet se, at der har været en kolossal interesse. Den har vi prøvet at imødekomme inden for de eksisterende rammer i Allinge. Men vi ønsker ikke at blive ved med at udvide rammerne, siger hun.

Ole Bolvig Hansen håber på det bedste for afviklingen af Folkemødet.

- Jeg håber, vi får et rigtig godt folkemøde med dannebrog hejst over øen og glade politifolk i venlig stemning, der skal hjælpe folk og sørge for, at det hele kommer til at spille, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst