Politiet henter efterlyst listetyv i Spanien

En 24-årig mand, der er mistænkt for flere indbrud og et røveri, er blevet udleveret fra Spanien.

Efter at have været internationalt efterlyst i otte måneder klappede fælden for et par uger siden for en 24-årig mand, der blev anholdt af spansk politi.

Det oplyser den særlige sjællandske politienhed mod organiseret indbrudstyveri, hælernetværk og hjemmerøverier, Task Force Indbrud (TFI), der tirsdag hentede manden i Spanien.

Den 24-årige marokkanske mand blev 16. december sidste år varetægtsfængslet ved Retten i Lyngby uden selv at være til stede. Fængslingskendelsen betød, at politiet kunne efterlyse manden internationalt.

Han er mistænkt for sammen med flere andre sidste sommer og efterår at have begået ti listetyverier i Nordsjællands og Midt- og Vestsjællands politikredse.

Et at de ti indbrud udviklede sig til et røveri, da en husejer, som vågnede under et indbrud, blev truet af mændene.

Politiets efterforskning førte frem til en gruppe marokkanske mænd. Tre af dem er allerede idømt fængselsstraffe for blandt andet røveri, indbrud og tyveri.

Det lykkedes den 24-årige at slippe ud af landet, men den 10. august blev han anholdt i Spanien, hvor to efterforskere fra TFI hentede ham tirsdag.

- Det er meget tilfredsstillende, at den nu anholdte kommer til at stå til regnskab for sine gerninger i Danmark, selv om det er et år siden, at kriminaliteten fandt sted, udtaler chefen for TFI, politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

- Bekæmpelse af kriminalitet begået af tilrejsende, udenlandske kriminelle er fokusområde for politiet, ikke mindst når det drejer sig om røverier og indbrud.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.