Udland

Politiet i Boston anholder tre i bombesag

Tre mænd er anholdt og muligvis sigtet for at have hjulpet bombemænd ved Boston Marathon.

Politiet i Boston anholder tre i bombesag

Politiet i Boston oplyser, at yderligere tre mistænkte er anholdt og varetægtsfængslet i forbindelse med bombeangrebet mod Boston Marathon.

- Tre mænd er anholdt i forbindelse med efterforskning af bombeangrebet mod Boston Marathon i sidste måned, oplyser politiet i den amerikanske storby.

- Vi understreger, at der ikke er nogen fare for sikkerheden i byen, siger Bostons politi, som siger, at de anholdte ikke havde direkte relation til bombeeksplosionerne ved maratonløbet, men til handlinger senere.

En kilde siger til CNN, at de kan blive sigtet for at lægge hindringer i vejen for efterforskningen.

To af de anholdte i Boston var universitetskammerater med den mistænkte Dsjokhar Tsarnaev på hans college, og de vil muligvis blive sigtet, siger politiet, der tilføjer, at den tredje anholdte person er en amerikansk statsborger.

Politiet har ikke oplyst yderligere detaljer. Efterforskere sagde for nylig, at de to formodede bombemænd fra Boston Marathon fik råd og vejledning fra en eller flere personer.

Derfor er der fortsat en efterforskning af "interessante personer", som muligvis kan sættes i forbindelse med de to bombeeksplosioner den 15. april

- Der er stadig interessante personer i forbindelse med bomberne i Boston, som FBI gerne vil snakke med, sagde Mike Rogers, lederen af efterretningskomitéen i Repræsentanternes Hus, House Intelligence Committee, for få dage siden.

Han sagde ikke, hvor mange mennesker, forbundspolitiet FBI ønsker at tale med i efterforskningen.

De tre mistænkte afhøres, men det er uklart i hvilket omfang, der er rejst sigtelser mod dem. Iagttagere siger, at der i de kommende dage kan ventes en hård kamp mellem statsanklagemyndighedens repræsentanter og advokater for de anholdte.

Efterforskningen af de to formodede gerningsmænd, to brødre med tjetjensk baggrund, er stadig i gang.

Det er blandt andet kommet frem, at mere end ét år før det dødbringende attentat i Boston bad CIA om, at man placerede navnet Tamerlan Tsarnaev på den amerikanske terror-overvågningsliste. Tamerlan er den ældste af de to mistænkte brødre.

Han døde i sidste uge under skudveksling med politiet.

Den yngste bror, der sidder i et hospitalsfængsel, har sagt, at bombeangrebet blandt andet var motiveret af raseri over USA's krigsførelse i Irak og Afghanistan.

Bombeanslagene dræbte tre mennesker og sårede 264 andre.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.