Politiet i Boston intensiverer jagt på bombemand

Politiets aktiviteter er intensiveret i forstaden Watertown, hvor hus efter hus er blevet gennemsøgt

Foto Scanpix

Foto Scanpix

BOSTON:Det amerikanske politi dræbte under et højspændt drama fredag en formodet gerningsmand fra bomberne mod Boston Marathon under en skudveksling og iværksatte derefter en omfattende menneskejagt på den anden formodede gerningsmand.

Over 9000 mand, helikoptere og pansrede køretøjer deltog i jagten på den 19-årige Dsjokhar Tsarnaev, hvis 26-årige bror Tamerlan Tsarnaev tidligere blev dræbt under en skudveksling med politiet.

Under den store operation lukkede myndighederne store dele af den amerikanske storby ned. Den offentlige trafik i Boston blev indstillet, og der blev også indført restriktioner for lufttrafikken over storbyen.

Skoler og universiteter, deriblandt Harvard og M.I.T. blev holdt lukkede, mens svært bevæbnede politifolk i kampuniformer gennemsøgte en større del af byen for at finde den eftersøgte, der er ”bevæbnet og farlig.”

Politiet har afspærret en sektion af forstaden Watertown og bedt indbyggerne om at blive i deres hjem. Alle er blevet advaret mod at åbne døren for andre end politiet.

CNN siger, at politiets aktiviteter i Watertown er blevet stadig mere intense i de seneste timer. Medierne har fået besked på at holde sig på god afstand af politiet i området, hvor der foregår undersøgelser af hus efter hus.

En grå Honda CRV, som kunne indeholde den mistænkte, var efterlyst i flere timer, men er blevet lokaliseret i et område i storbyen uden at det førte til en anholdelse.

Præsident Barack Obama blev fredag briefet af sine nationale sikkerehedshedseksperter om situationen i Boston og Watertown ved et større møde, hvor blandt andre vicepræsident Joe Biden, udenrigsminister John Kerry og justitsminister Eric Holder og CIA-direktøren John Brennan deltog sammen med ledere fra FBI og politiet.

En politimand på et universitet blev dræbt og en anden politimand blev såret under konfrontationen med de to mistænkte, som kaprede en bil og udløste en biljagt. Dette førte til, at den ene mistænkte blev dødeligt såret - og kort efter døde.

Medier over hele verden har offentliggjort fotos af de to brødre. Den yngste bror, der først blev kaldt ”mistænkt nummer 2”, bærer en hvid baseballkasket på de offentliggjorte overvågningsfotos.

- Vi mener, at dette er en terrorist, siger Bostons politikommissær.

Den ældre bror, som først blev kaldt ”mistænkt nummer 1”, var iført en mørk kasket og solbriller på FBI’s billeder.

De to brødte har opholdt sig i USA i adskillige år.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.