Politiet i hovedstaden får penge til at bekæmpe bander

Rigspolitiet bevilger 10 millioner kroner ekstra til indsatsen mod bander i Storkøbenhavn.

Politiet i hovedstaden får penge til at bekæmpe bander

Den optrappede bandekonflikt fører nu til, at politiet i Storkøbenhavn får en ekstra pose penge til at bekæmpe bandekriminaliteten.

Rigspolitiet har besluttet at udløse en ekstraordinær bevilling på 10 millioner kroner, der gives til Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi og den særlige bandeenhed Task Force Øst.

- Vi vil ikke acceptere bandernes hærgen og alle deres kriminelle aktiviteter. Med de ekstra penge vil vi sikre, at politikredsene er i stand til at slå til mod banderne igen og igen for at lægge maksimalt pres på dem, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Politiet på Sjælland har alene de seneste 10 dage afviklet tre store aktioner, hvor en lang række klubhuse og andre tilholdssteder for rocker- og bandemedlemmer er blevet ransaget.

Over 80 personer er blevet anholdt og sigtet for blandt andet flere drabsforsøg, narko- og våbenbesiddelse. Af dem er de 20 blevet varetægtsfængslet.

Torsdag ransagede politiet 62 adresser på Sjælland og anholdt 39 personer.

Mange af dem fremstilles fredag i grundlovsforhør, hvor politiet håber på at få dem varetægtsfængslet for de forbrydelser, de er mistænkt for.

I det storkøbenhavnske område er 11 personer sigtet for drabsforsøg i forbindelse med to skyderier og et knivstikkeri, der alle har fundet sted i marts.

En stribe andre med tilknytning til blandt andet Bandidos og bandegrupperingen Værebros Hårde Kerne er sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, fordi politiet fandt skudklare våben hos dem ved gårsdagens aktion.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.