Politiet indkalder til pressemøde om Joey

Den danske teenager Joey er fortsat forsvundet i det nordligste Sverige, og politiet indkalder til pressemøde.

Politiet indkalder til pressemøde om Joey

Svensk politi indkalder nu til pressemøde i forsvindingssagen om danske Joey, som savnes i ødemarken i Norrbotten, der ligger i det nordligste Sverige.

Ved mødet, som finder sted torsdag klokken 16 i byen Jokkmokk, medvirker personer fra hjemmeværnet og fjeldredningen, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Den svenske ordensmagt ønsker ikke over for Ritzau at uddybe formålet med pressemødet - eller afsløre, hvad det kommer til at handle om.

Reddere har søgt efter den 19-årige danske vandrer fra Midtsjælland i knapt otte døgn, men uden held. Det kan måske skyldes, at danskeren ligger under isen på en af de mange elve i området ved Ritsem.

Det er i fald den teori, som politiet arbejder med, da eftersøgningen med helikoptere, hunde og fjeldreddere ikke har givet noget resultat.

Grottespecialister er derfor fløjet ind fra Kiruna-området for at søge efter danskeren torsdag morgen.

- De skal kontrollere isdækkede vandløb, hvilket de er specielt uddannet til, siger Erik Kummu, vagthavende ved Norrbotten Politi, til TT.

Specialisterne er trænet til at udføre redningsoperationer i vanskeligt terræn såsom afsatser, klipper, gletscherspalter og gruber.

Hele onsdagen søgte op mod 30 reddere efter den forsvundne dansker på jorden, mens helikopterne også søgte fra luften.

Tidligere har indsatsleder Tony Kvickström kaldt det "en kamp mod uret" for at finde danskeren i live. Joey er som sunket i jorden, efter at han onsdag for mere end en uge siden gik alene ud i den nordsvenske vildmark.

Selvom politiet håber at finde danskeren uskadt, så kan der være sket en ulykke. Flere af de reddere, som har søgt i vildmarken, er nemlig selv kommet til skade.

- Der er nogle, som er kommet til skade ved eftersøgningen, og som ikke kan fortsætte. Det er ikke noget alvorligt, men det viser, hvor hårdt terrænet er i området, sagde Stina Lindmark.

Den efterlyste dansker besluttede sig for at tage en tur til Allak-toppen, mens hans kammerat blev tilbage ved lejren. Da den 19-årige ikke var vendt tilbage fem timer senere, blev kammeraten urolig og kontaktede politiet.

/ritzau/TT

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.