Udland

Politiet: Ingen tredjepart involveret i oligarks død

Intet tyder på, at andre havde en finger med i spillet, da Putin-kritikeren Boris Beresovskij døde lørdag.

Politiet: Ingen tredjepart involveret i oligarks død

De foreløbige efterforskningsresultater af den russiske oligark Boris Beresovskijs død viser, at der er intet, der tyder på, at andre har været involveret i dødsfaldet.

Det fastslår britisk politi dagen efter, at den 67-årige indædte kritiker af den russiske præsident Vladimir Putin blev fundet død i sit hjem ved London.

- Vi har på nuværende tidspunkt ingen beviser for at antage, at en tredjepart var involveret, siger vicekriminalkommissær Kevin Brown fra politiet i Thames Valley uden for den britiske hovedstad.

Efterforskningslederen tilføjer dog, at der fortsat ikke er nogen forklaring på, hvordan Beresovskij døde.

Boris Beresovskij, som tjente styrtende med penge i Jeltsin-tiden efter Sovjetunionens fald, døde lørdag efter i mere end et årti at have levet i eksil i Storbritannien.

Det gav øjeblikkeligt anledning til spekulationer om, at han havde lidt samme skæbne som en anden kritiker af Putins styre i Moskva.

Aleksander Litvinenko var en tidligere KGB-mand, der var hoppet af i Storbritannien og en bekendt til Beresovskij.

Han blev i 2006 forgiftet med det radioaktive Polonium-210, som formentlig var anbragt i hans mad, og han døde få uger senere. Men politiet har ved deres undersøgelser af huset ikke fundet nogle radioaktive stoffer, kom det frem tidligere søndag.

Der har lørdag aften været forlydender i russisk presse om, at oligarken kan have begået selvmord, fordi han var i økonomiske problemer efter en tabt retssag sidste år.

En teori, som Beresovskijs egen familie heller ikke afviser, men den har også peget på helbredsproblemer.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.