Danmark

Politiet jagter fartsyndere ved vejarbejde

Vejdirektoratet har fået politiet til at intensivere fartkontrollerne for at beskytte vejarbejderne.

Politiet jagter fartsyndere ved vejarbejde

Sommeren er højsæson for vejarbejder, men desværre også for de tragiske ulykker, hvor de mennesker, der arbejder på at forbedre vejene, bliver ramt af forbikørende bilister.

Derfor starter Vejdirektoratet fredag en kampagne for at få bilisterne til at sænke farten ved vejarbejder.

- Vi ser desværre stadig, at alt for mange trafikanter kører for hurtigt forbi vejarbejder, siger kommunikationschef Mette Lundorf fra Vejdirektoratet.

- Derved udsætter de både sig selv, medtrafikanterne og vejarbejderne for en stor risiko for personfarlige ulykker af alvorlig karakter, uddyber hun.

Det er ikke kun den medmenneskelige samvittighed, der skal løfte foden fra speederen. Politiet står nemlig klar til at stange bøder ud.

Rigspolitiet støtter således kampagnen og har opfordret de enkelte politikredse til at intensivere fartkontrollen ved vejarbejder.

- Forhåbentlig kan truslen om fartbøder få trafikanterne til at lette trykket på speederen, når de kører forbi de strækninger, hvor der bliver arbejdet.

- Man skal jo huske på, at vi forbedrer vejene for trafikanternes skyld, siger Mette Lundorf.

Foreløbige tal fra Vejdirektoratet viser, at der sidste år var 207 ulykker ved vejarbejder på de statslige veje. 24 personer kom alvorligt til skade, og en blev dræbt.

/ritzau/