Udland

Politiet kan ikke identificere ofre fra lastbiltragedie

Chaufføren på den lastbil, der blev fundet i Østrig med 71 døde migranter om bord, er blandt fem anholdte.

De 71 personer, der i sidste uge blev fundet omkommet i en lastbil, der var efterladt på en motorvej i Østrig, kommer for de flestes vedkommende fra Syrien, Afghanistan og Irak.

Men ud over disse oplysninger ved østrigsk politi endnu ikke med sikkerhed, hvem de 71 døde mennesker er.

- Vi fandt i alt 17 rejsedokumenter.

- Baseret på dem har vi været i stand til at fastslå, at det var en blandet gruppe mennesker. Syrere, irakere og afghanere har sandsynligvis været om bord, siger Hans Peter Doskozil, politichef i Burgenland-provinsen, på en pressekonference.

Han siger også, at der er fundet 40 telefoner, og at politiet via dem har været i kontakt med personer, der hævder at være pårørende til de omkomne. Men ofrenes identitet er ikke fastslået med sikkerhed.

Chaufføren på den kølelastbil, der blev fundet efterladt på motorvejen i Østrig, er blandt fem mennesker, der er anholdt i Ungarn.

Den østrigske anklager siger, at det var oplysninger fra bulgarske myndigheder, der førte til, at flere mistænkte hurtigt kunne anholdes.

Politiets undersøgelser har vist, at de 71 dødsofre omkom relativt hurtigt efter, at de var gået ind i lastbilen. Dens kølesystem virkede ikke, og de menes kun at have haft ilt nok til én eller halvanden time.

Politiet siger, at der ikke er tegn på, at migranterne forsøgte at bryde ud af lastbilen. Det tyder på, at de langsomt besvimede på grund af iltmangel.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.