Politiet kan ikke overholde frist i lækagesag

Tidligere spindoktor Peter Arnfeldt er stadig sigtet, men politiet skal bruge mere tid til af afgøre sagen.

Københavns Politi har ikke kunnet afslutte efterforskningen af, hvem der lækkede fortrolige oplysninger om statsministerparrets skattesag til pressen, inden for de halvandet år, som Retsplejeloven foreskriver.

Tidligere spindoktor i Skatteministeriet Peter Arnfeldt er sigtet i sagen. Og politiet har nu meddelt ham, at man ikke har været i stand til at træffe afgørelse i sagen inden for fristen.

- Sigtelsen mod Peter Arnfeldt er opretholdt, men vi har meddelt ham, at sagen afventer Skattesagskommissionen, og at han kan forvente en afgørelse inden for et år fra nu, siger senioranklager Helle Sørensen, Københavns Politi.

Skattesagskommissionen har til opgave at undersøge Skat Københavns behandling af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag tilbage i 2010.

Herunder skal kommissionen kortlægge, hvem der lækkede fortrolige oplysninger om sagen til pressen.

Peter Arnfeldt, der var spindoktor for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen, er sigtet for at lække oplysninger til Ekstra Bladet - eller forsøge på det - i september og oktober 2010, og oplysninger til BT umiddelbart før valget i 2011.

Skattekommissionen havde to år til at lave sin undersøgelse, der skulle have været færdig senest i denne måned.

Imidlertid er den blevet forsinket, blandt andet på grund af et anonymt brev om sagen, som belastede ledende Venstre-folk i sagen, men hvis afsender aldrig har kunnet findes.

Beretningen ventes nu i september.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.