Politiet kobler dna fra 22-årig til attentat på Østerbro

Der er fundet dna svarende til Omar Abdel Hamid El-Husseins på tøj fundet efter attentat ved Krudttønden.

Endnu et centralt spor i efterforskningen af weekendens angreb i København peger nu på, at 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein efter alt at dømme er den skyldige.

Tekniske undersøgelser viser således, at der på den beklædning, der er fundet i forlængelse af skudattentatet ved Krudttønden på Østerbro, er fundet dna svarende til El-Husseins.

Det oplyser Københavns Politi fredag aften i en pressemeddelelse.

Det var angiveligt Omar Abdel Hamid El-Hussein, der lørdag eftermiddag dræbte en 55-årig mand ved Krudttønden og samtidig sårede tre betjente.

Om natten var det ifølge politiet også ham, der dræbte en 37-årig jødisk vagt foran synagogen i Krystalgade. Her sårede gerningsmanden desuden to politifolk.

Adskillige beviser peger efterhånden på, at Omar Abdel Hamid El-Hussein står bag attentaterne. Blandt andet har videoovervågning dokumenteret den 22-åriges færden i de pågældende timer.

Det måske stærkeste bevis består imidlertid i, at han tidligt søndag morgen åbnede ild mod politiet på Svanevej i Københavns nordvestkvarter, da betjente rettede henvendelse til ham.

Det resulterede i, at den 22-årige blev dræbt.

Fredag aften fortæller Københavns Politi desuden, at gerningsmanden bag angrebet mod synagogen cyklede rundt i Indre By, inden han begyndte at skyde.

- Det er vores indtryk, at han har været i området for at rekognoscere forud for skudattentatet, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov i en pressemeddelelse.

- Han cykler frem og tilbage ad blandt andet Købmagergade og passerer dermed Krystalgade, hvor han har haft frit udsyn til vagten og politifolk på stedet, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.