Politiet kunne ikke finde kendt godsejer

Retsmøde i straffesag mod den kendte godsejer og forretningsmand Gorm Lokdam om ulovlig kopiimport blev aflyst

Politiet kunne ikke finde kendt godsejer

Der er rigtigt mange værelser på de fem slotshoteller, som den kendte godsejer og forretningsmand Gorm Lokdam ejer i Jylland, på Fyn og på Sjælland.

Og det lykkedes da heller ikke Fyns Politi at finde ham på Hvedholm Slot ved Faaborg, hvor godsejeren formelt er tilmeldt folkeregistret.

Derfor kunne man ikke aflevere anklageskrift og mødeindkaldelse i rette tid, og et længe planlagt retsmøde ved Retten i Aalborg mandag i en straffesag mod godsejeren måtte derfor udsættes - denne gang til den 3. september.

Anklageskriftet blev udfærdiget allerede i 2008, mens retsmøderne er blevet udsat gang på gang.

Derfor havde Nordjyllands Politi valgt at forkynde mødeindkaldelsen ved politiets hjælp, men til trods for det lykkedes altså ikke at få godsejeren i tale.

- Vi har længe søgt at få gennemført straffesagen, men det er ikke lykkedes at få afholdt et retsmøde. Det er dog første gang, retsmødet er blevet aflyst af denne grund, siger advokaturchef ved Nordjyllands Politi, Torben Kaufmann, til Ritzau.

- Da vi ikke kunne finde godsejeren, talte vi med hans forsvarer. Han ville ikke give afkald på de frister, der er for at forkynde mødeindkaldelsen, og så havde vi intet andet valg end at udsætte sagen, siger Kaufmann og fortsætter:

- Vi har ikke belæg for at sige, at han gemmer sig for politiet, men vi undrer os da over, at han ikke var at finde på den adresse, hvor han er tilmeldt. Han har dog vidst, at retsmødet skulle finde sted.

Advokaturchefen trøster sig med, at politiet nu har en god lang sommer til at få indkaldelsen forkyndt personligt for godsejeren.

Sagen drejer sig om grov overtrædelse af ophavsretsloven, idet Gorm Lokdam er tiltalt for i 2005 at have importeret 8000 knive, gafler og strygestål, der var en tilstræbt efterligning af de kendte Global Knive.

Det store parti blev beslaglagt af toldere i Aarhus, og Gorm Lokdam er tidligere blevet dømt til at få partiet destrueret og til at betale en erstatning på 200.000 kroner til designerfirmaet Rosendahl.

Rosendahl har netop anlagt en ny civil sag mod godsejeren med krav om yderligere erstatning på 500.000 kroner, idet firmaet frygter, at knivene trods forbuddet er blevet solgt videre af Gorm Lokdam.

/ritzau/