Politiet lukker rockerborg og bandeklubhus ned i Odense

Syv personer blev anholdt under ransagning af rockerborg og bandeklubhus. To skydevåben blev fundet.

Medlemmer af rockergruppen Hells Angels og banden Black Army må i den kommende tid ikke sætte foden inden for i deres klubhuse i Odense.

Fyns Politi har tirsdag udstedt et adgangsforbud vedrørende rockerborgen på Petersmindevej og bandeklubhuset på Nyborgvej. Forbuddet kommer efter ransagning på adresserne tirsdag.

Ved ransagningerne fandt politiet to skydevåben, en kniv, en peberspray og flere slagvåben. Fem rockere fra Hells Angels og to bandemedlemmer fra Black Army blev anholdt.

Politiet forventer, at de alle vil blive løsladt uden krav om varetægtsfængsling.

Adgangsforbuddet betyder, at de personer, som er omfattet bliver straffet med fængsel, hvis de forsætligt går ind i klubhusene. Foreløbig gælder adgangsforbuddet i to uger.

- Vi har nu flere gange oplevet, at der er blevet skudt i Odense. Det er simpelthen ikke acceptabelt med en adfærd, der udgør en potentiel risiko for borgerne i byen, siger politiinspektør Benny Linde Larsen i en pressemeddelelse.

Politiet mener, at det er de to grupper, som står bag en række episoder, hvor der har været anmeldelser om skyderi i Odense.

27. august blev et medlem af Hells Angels ramt af skud i benet på en tankstation på hjørnet af Nyborgvej og Ejbygade.

Knap to uger senere, den 9. september, blev der affyret skud ved Hells Angels' klubhus på Pedersmindevej.

Politiet er desuden flere gange rykket ud til anmeldelser om skud i området nær Black Army-klubhuset på Nyborgvej.

Senest modtog politiet anmeldelse om et skyderi ved Rosengårdcentret, der ligger et par kilometer fra Black Army klubhuset. På stedet kunne man dog ikke finde spor efter skyderi.

Sådan har det været nogle gange, og det har fået politiet til at spekulere i, om gerningsvåbnet kan være en revolver. I modsætning til en automatisk pistol, så kaster en revolver ikke de afskudte patronhylstre ud.

Men politiet har heller ikke fundet projektiler eller projektilrester på en række gerningssteder. Ordensmagten har derfor også spekuleret i, om der kan være skudt med løst krudt, eventuelt for at skræmme nogen.

Politiet troppede op ved de to klubhuse på Petersmindevej 20 og Nyborgvej 140 E tirsdag morgen klokken 5. Ordensmagten vil være til stede på adresserne, indtil forbuddet udløber eller bliver ophævet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst