Politiet melder om fredelig sæson i Superligaen

Sidste sæson i Superligaen forløb relativt rolig med få anholdelser i forhold til tidligere år.

Politiet melder om fredelig sæson i Superligaen

266 personer blev lagt i håndjern i forbindelse med en superligakamp i sidste sæson.

Det er en lille stigning i forhold til året før, men stadig langt fra sæsonen 2008-2009, hvor 714 personer blev enten anholdt eller frihedsberøvet efter politiloven, viser Rigspolitiets fodboldstatistik.

- Politiets koncept med dialogbetjente ved kampene blev i den seneste sæson rullet ud, så det nu dækker stort set hele landet, siger politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet.

- Vi tror, at det er med til at sikre, at kampene kan blive afviklet uden et stort antal anholdte. Det arbejde fortsætter i år, fortæller han.

82 personer blev anholdt før en kamp i sidste sæson, mens 88 personer kom i håndjern under kampen og 96 efter.

I de seneste fem sæsoner har udeholdet været mest på kant med loven. Sidste sæson blev 130 fans fra udeholdet anholdt i forhold til 107, der heppede på hjemmeholdet.

I alt var der 453 fodboldkampe, hvor politiet har haft opsyn. Det drejer sig om kampe i Superligaen, 1. division, pokalen, landskampe og europæiske kampe. Under de kampe er der sammenlagt anholdt 379 personer.

Der er i øjeblikket 66 personer, der har fået national karantæne. I alt er der, siden karantæneordningen blev indført, udstedt 89 karantæner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.