Politiet opgiver opholdsforbud i København

Der er til og med torsdag rejst 30 sigtelser for overtrædelser af opholdsforbud på Islands Brygge i København.

Siden lørdag klokken 21 har det været strafbart at opholde sig på Islands Brygge i København. Det har dog været tilladt at være i bevægelse og for eksempel at stoppe op for at binde et snørebånd. (Arkivfoto)

Siden lørdag klokken 21 har det været strafbart at opholde sig på Islands Brygge i København. Det har dog været tilladt at være i bevægelse og for eksempel at stoppe op for at binde et snørebånd. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Politiet dropper opholdsforbuddet på Islands Brygge i København. Det bliver ikke forlænget, hedder det i en pressemeddelelse fredag.

Indgrebet skulle hindre spredning af smitte, men det har også medført en del debat.

En af de første, der blev ramt af en bøde på 2500 kroner var en mor, der opholdt sig på en legeplads med sine to børn. I alt er der rejst 30 sigtelser til og med torsdag, oplyser Københavns Politi til Ritzau.

Forbuddet blev indført sidste lørdag, og det udløber fredag ved midnatstid. Nu vil myndighederne "gå nye veje", hedder det i pressemeddelelsen.

Således vil Københavns Kommune lave afmærkede felter på cirka 40 kvadratmeter. Heri må der maksimalt opholde sig 10 personer.

I området vil der blive kommunikeret til borgere via plakater - og der er også en opfordring til folk om, at de skal følge ensretningen i området, når de går eller løber.

Politidirektøren i København udtrykker glæde over de kommunale initiativer, men løfter samtidig en advarende pegefinger:

- Vi håber, at det vil gøre det muligt at holde havnefronten åben på forsvarlig vis. Hvis det ikke er tilfældet, er vi parate til at genindføre opholdsforbuddet, siger politidirektør Anne Tønnes.

Da forbuddet blev indført, brugte politiet en del ressourcer på at holde øje med folks opførsel.

En vicepolitiinspektør forsikrede dog, at det var tilladt at stå stille i området, hvis man for eksempel skulle binde sine snørebånd.

Desuden blev det forleden af politiet slået fast, at borgere ikke skulle straffes med bøder, hvis de stod stille og ventede på havnebussen.

I fredagens pressemeddelelse siger overborgmester Frank Jensen (S), at "alle" ønsker at holde byens åndehuller åbne, men at sundhedsmyndighedernes anbefalinger skal overholdes.

- Derfor forsøger vi nu at gå nye veje for at gøre det lettere for folk at overholde reglerne, så vi kan færdes i byens grønne områder uden at komme for tæt på hinanden, udtaler overborgmesteren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.