Politiet opsnapper mange stoffer på festival

Antallet af sager om narko på Roskilde Festivalen er vokset, men politiet mener ikke, der er flere stoffer.

Politiet opsnapper mange stoffer på festival

Politiet har haft travlt på Roskilde Festivalen, hvor antallet af festivaldeltagere, der er blevet taget med hash eller andre stoffer, er en halv gang større end sidste år.

Men det er ikke politiets vurdering, at det større antal sager skyldes, at der er flere stoffer i omløb på festivalen end sædvanligt.

Det siger vicepolitiinspektør Per Heide Sørensen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Af en statistik, som politikredsen offentliggjorde lørdag, fremgår det, at politiet fra fredag i sidste uge, da folk begyndte at stå i kø ved festivalens indgange til midnat fredag, havde oprettet 427 sager mod 278 i samme tidsrum sidste år.

Det er en stigning på 53,6 procent.

- Det tragiske uheld natten til søndag, hvor en ung svensk mand omkommer, har betydet, at vi har haft ekstra fokus på det område på festivalpladsen, hvor vi mener, at han købte det stof, som han døde af, siger Per Heide Sørensen.

En anden forklaring på de mange sager om euforiserende stoffer er, at det gode vejr har fået folk til at sidde udendørs i deres campingområder og røget.

Det har gjort det let for politiet at opdage stofferne ved narkotikakontrollerne i campingområdet, påpeger vicepolitiinspektøren.

Desuden viser den foreløbige festivalstatistik, at der indtil videre er anmeldt omkring 100 færre tilfælde af tyveri i sammenligning med sidste år.

- Det betyder, at vi har haft mere tid til narkosagerne, siger Per Heide Sørensen, der er tilfreds med statistikken.

- Risikoen for at blive taget skal være stor, siger han.

Typisk noteres festivaldeltagere for mindre mængder af euforiserende stoffer. Ifølge politiet handler over 95 procent af sagerne om besiddelse af hash, skunk og marihuana. Kun få sager handler om besiddelse af hårde stoffer.

Lørdag blev en mand imidlertid som den første varetægtsfængslet for besiddelse af 17 gram af det farlige syntetiske MDMA, også kaldet ecstasy.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.