Politiet på pletten ved skolestart

Sætter ind i hele Nordjylland med fartkontroller på skoleveje

I forbindelse med skolestart patruljerer Nordjyllands Politi ved skolevejene rundt omkring i Nordjylland fra uge 33 til 35. Arkivfoto

I forbindelse med skolestart patruljerer Nordjyllands Politi ved skolevejene rundt omkring i Nordjylland fra uge 33 til 35. Arkivfoto

NORDJYLLAND:I løbet af næste uge starter godt 65.000 børn i skole for første gang.

For at sikre at de mange nye skolebørn færdes sikkert på vej til skole, gennemfører politiet landet over målrettede indsatser på skolevejene i uge 33 til 35.

- Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Hvert år stopper vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt og som har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Nordjylland bakker op

Også i Nordjylland sætter politiet ind med kontroller ved skolevejene som et led i den landsdækkende skolekampagne, som kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden igen i år står bag.

- Vi vil være til stede i det omfang, vi kan. Vi kan selvfølgelig ikke patruljere ved alle skoler, men vi sætter også lokalstationerne i gang, siger Claus Kjær-Pedersen, som er operativ leder hos Nordjyllands Politis færdselsafdeling.

Undgå trafikalt kaos

Politiet oplever især problemer med forældre i bil, der kører deres børn helt til døren. Det skaber trafikalt kaos ved skolerne om morgenen.

- Forældrene vil jo det bedste for deres børn, men når alle vil aflevere lige til døren, opstår trafikale problemer, som skaber irritation blandt bilisterne. Det er meget uhensigtsmæssigt med de nye urutinerede skolebørn i trafikken, siger Claus Kjær-Pedersen, som understreger, at det er vigtigt, at forældre respekterer standsningsforbuddene på skolerne rundt omkring.

- Sørg for at komme afsted i god tid om morgenen og husk sikkerhedsselen, når det er nødvendigt at køre børnene i skole. Allerhelst ser vi jo gerne, at forældre følger deres børn på cykel eller gåben, så de små lærer at færdes sikkert i trafikken, siger han.

Rådet for Sikker Trafik opfordrer ligeledes forældrene til at lade bilen stå og cykle eller gå i stedet.

- Trafiksikkerhed skal læres ude i trafikken. Jo mere forældrene går og cykler med deres børn, jo bedre bliver de til at færdes derude, siger Gitte Aagaard, seniorkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Fem gode råd til sikker skoletrafik:

1. Vælg den sikreste rute til skolen – ikke nødvendigvis den korteste.

2. Gå ned i knæ og oplev trafikken med dit barns øjne.

3. Husk cykelhjelmen og lær dit barn at give tegn i trafikken.

4. Er du i bil så vælg evt. en ugentlig gå- eller cykeldag.

5. Husk at børnene kopierer dine vaner i trafikken.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.