Politiet: Påkørsel ved Londons parlament ligner bevidst handling

29-årig brite er anholdt på mistanke om at forberede en terrorhandling. Britisk politi ransager tre huse.

Politiets eksperter undersøger den sølvgrå Ford Fiesta, der kørte ind i barrierne ved parlamentet i London tirsdag. Foto: Henry Nicholls/Reuters

Politiets eksperter undersøger den sølvgrå Ford Fiesta, der kørte ind i barrierne ved parlamentet i London tirsdag. Foto: Henry Nicholls/Reuters

En påkørsel af en afspærring ved parlamentet i London "ligner en bevidst handling" og efterforskes som en terrorhandling.

Det siger lederen for det britiske antiterrorpoliti, Neil Basu, på et pressemøde.

Tirsdag morgen kørte en sølvfarvet bil af mærket Ford Fiesta hen over pladsen ved parlamentet og fortsatte frem mod en afspærring foran bygningen.

Chaufføren var en mand på 29 år, som bragede bilen ind i afspærringen og umiddelbart efter blev anholdt. Han er nu ved at blive afhørt af politiet i London.

Politiet var tirsdag eftermiddag i gang med at ransage tre adresser i det centrale England - to i Birmingham, hvor den mistænkte kom fra, og en i Nottingham, hvor bilen var indregistreret.

Der er ikke umiddelbart foretaget flere anholdelser.

Politiet mangler endnu et motiv for gerningsmandens handling.

- Eftersom det ser ud til at være en bevidst handling, metoden der er anvendt og at dette er et ikonisk sted, det gør, at vi behandler dette som en terrorhændelse, siger Basu.

Han oplyser, at en fodgænger og cyklist er blevet kørt til behandling på hospitalet efter at være ramt af bilen. Men ingen er kommet alvorligt til skade.

- Bilens chauffør, en mand sidst i 20'erne, blev anholdt på gerningsstedet af bevæbnede politifolk, lød det tidligere tirsdag i en erklæring fra Londons politi.

- Der var ingen andre i køretøjet, som fortsat befinder sig på gerningsstedet og er ved at blive gennemsøgt, hedder det videre ifølge Reuters.

Manden er britisk statsborger, men er født i udlandet, oplyser politiet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.