Politiet ransager det sydamerikanske fodboldforbund

Hovedkvarteret for det sydamerikanske fodboldforbund, Conmebol, blev torsdag ransaget af Paraguays politi.

7. januar 2016 23:22

De ansatte i Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol) fik uventet besøg torsdag, da Paraguays politi dukkede op for at ransage forbundets hovedkvarter i hovedstaden Asuncion.

Ransagningen skete i forbindelse med de igangværende undersøgelser af korruption i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Formålet var ifølge nyhedsbureauet AFP, at man ville finde dokumentation relaterende til uddelingen af kommercielle- og tv-rettigheder til sportsbegivenheder,

Ifølge nyhedsbureauet blev ransagningen igangsat af Paraguays statsanklager på opfordring fra de amerikanske myndigheder, som har indledt den storstilede undersøgelse af fodboldens verdensforbund.

Hos Conmebol forstår man ikke, hvad ransagningen skulle til for.

- Det er meget underligt. Vi har samarbejdet med de juridiske myndigheder i både USA, Uruguay og Paraguay, siger Alfredo Montanaro til en radiostation.

Hovedkvarteret har haft diplomatisk immunitet siden 1992, men den blev ophævet i 2015, da Fifa-skandalen begyndte at trække tråde til forbundet.

De amerikanske myndigheder mener, at topfolk i Fifa og andre forbund har modtaget bestikkelse og medvirket til korruption i milliardklassen i forbindelse med tildeling af tv-rettigheder, kommercielle rettigheder og VM-værtskaber.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...