Politiet: Rockere kæmper om Amager

Inden for den seneste uge har politiet i København fået kendskab til fire voldelige hændelser i rockermiljøet.

Politiet: Rockere kæmper om Amager

Den optrappede konflikt mellem Hells Angels og Bandidos skyldes et nyt Bandidos-klubhus på Amager. Indtil for nylig har Hells Angels haft eneret blandt rockergrupperne over øen ved København, og de prøver med flere midler at trænge rivalerne tilbage.

Det er politiets hovedteori bag de øgede spændinger, der førte til en storstilet aktion onsdag med op mod 100 anholdte i 18 rockerborge, erfarer Ritzau fra kilder tæt på efterforskningen.

Spændingerne er eksploderet i flere voldelige overfald på medlemmer af de rivaliserende grupper, og senest fik en 17 ton tung lastbil en mursten på speederen og kørte ind i Bandidos' nye klubhus på Amager.

Politiinspektør Michael Ask, der er chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), siger til Ritzau, at politiet inden for den seneste uge har fået kendskab til mindst fire voldelige hændelser mellem de to rockergrupperinger i København.

- De har overfaldet hinanden med kniv og hammer, og der har også været et forsøg på at køre en person ned, siger Michael Ask.

Han ønsker ikke i detaljer at oplyse, hvad der med politiets øjne ligger bag konflikterne. Men der er personlige stridigheder, og grupperne kæmper om at kontrollere salget af stoffer.

- Det handler om personlige uoverensstemmelser og hævnmotiver, men også om det sædvanlige: Kampen om at styre narkotikamarkedet. Mere kan jeg ikke sige, siger han.

Så sent som sidste år blev der indgået en aftale med de to grupper.

Den skulle sikre fred og blev underskrevet af den øverste i Bandidos, Michael "Kokken" Rosenvold, og Jørn Jønke Nielsen, som er leder af Hells Angels. Sidstnævnte ønsker ikke at udtale sig om årsagen til den optrappede konflikt.

- Jeg har ingen kommentarer, siger han.

Ved onsdagens aktion blev 99 rockere anholdt på Sjælland. Af dem er 90 løsladt, mens ni stadig er i politiets varetægt. Seks hos Nordsjællands Politi, heriblandt præsidenten i Bandidos, Michael "Kokken" Rosenvold, skriver Sjællandske Medier.

Han sigtes sammen med de øvrige anholdte for ulovlig våbenbesiddelse, da politiet fandt to pistoler under ransagning af rockerborgen på Hejreskovvej i Kvistgård.

Tre rockere er stadig hos politiet i Midt- og Vestsjælland, da de kan kobles med en skarpladt pistol i en Bandidos-rockerborg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.