Politiet sætter bil i forbindelse med skud i Bagsværd

Skudepisode er muligt bandeopgør. Det vides ikke, om et våbenfund hos bandefolk kan relateres til skyderiet.

Politiet sætter bil i forbindelse med skud i Bagsværd

En bil, der torsdag aften blev fundet brændende ved Grøndal Centret i Københavns nordvestkvarter, sættes nu i forbindelse med en skudepisode tidligere på aftenen i Værebroparken i Bagsværd.

- En bil kørte fra stedet og ud fra signalementet sætter vi den i forbindelse med en bil, der blev fundet brændende ved Grøndal Centret, siger vagtchef Peter Grønbek, Københavns Vestegns Politi.

I Værebroparken, der er tilholdssted for banden Værebros Hårde Kerne (VHK), blev der ved 19.30-tiden meldt om flere skud ved Værebrocentret. Men ingen er tilsyneladende blevet ramt af skud.

Ifølge anmeldelser fra flere beboere skulle der være affyret mindst 10 skud, men politiet kan endnu ikke sætte tal på, hvor mange skud der blev løsnet.

Politiet har fundet mærker efter skud på bygninger, og politiets teknikere har sikret sig spor fra området.

Der er muligvis tale om et bandeopgør. Meget tyder på, at nogen er kommet kørende i bil og har skudt mod nogle andre i Værebroparken, som så har skudt tilbage.

Omkring en time efter skyderiet fandt politiet en brændende Alfa Romeo, der er meldt stjålet, ved Grøndal Centret. Det er nærmest fast rutine, at gerningsmændene brænder deres bil af efter et skyderi, og politiet arbejder ud fra, at der er en sammenhæng.

Om der også er en sammenhæng mellem skyderiet og fundet af to skarpladte pistoler i Høje Gladsaxe, er endnu ikke fastslået.

Pistolerne blev fundet, efter at fire mænd, der ifølge politiet har relationer til bandemiljøet, stak af og kastede noget fra sig, da politiet ville tale med dem.

Kort efter blev to 24-årige og en 25-årig mand anholdt og sigtet for våbenbesiddelse. Men i et grundlovsforhør fredag blev de løsladt, da politiet ifølge dommeren ikke med sikkerhed kunne vide, at det var dem, der kastede pistolerne fra sig.

Værebroparken har i længere tid været plaget af skyderier og overfald. Banden Værebros Hårde Kerne ligger i åben konflikt med banden Loyal To Familia.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.