Politiet: Samme person kan stå bag brande for millioner

Der er så mange lighedstegn ved fem brande i Odense, at der kan være tale om den samme gerningsmand.

I løbet af de seneste måneder har fem brande hærget bygninger og udstyr for millioner af kroner i Odense.

Senest gik det natten til lørdag ud over en spejderhytte i Fruens Bøge, og på baggrund af tekniske undersøgelser vurderer politiet nu, at der nok er tale om den samme gerningsmand.

- Fremgangsmåden ligner hinanden så meget, at vi tror, at det er en og samme person, der står bag dem alle, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen til Ritzau.

- Jeg kan sige, at der i alle tilfælde er anvendt benzin, men der er nogle ting, vi bliver nødt til at holde for os selv, siger han.

Rent faktuelt er der dog flere åbenlyse sammenfald mellem de fem brande, der ud over spejderhytten i Fruens Bøge ramte OB's klubhus, Restaurant Carlslund, Odense Roklub og Dalum Skytteforening.

Blandt andet har alle brandene hærget om natten, og i alle tilfælde er der tale om lørdage, skriver TV2 Fyn.

Vicepolitiinspektør Henrik Justesen ved ikke, hvor omkostningsfulde brandene har været, men det løber op i "et anseligt" beløb.

Tidligere oplyste hans kollega, vicepolitikommissær Carsten Mogensen, til Ritzau, at der alene i roklubben var materielle skader for mellem 20 og 30 millioner kroner.

- Man skal også tænke på, at der er tale om gamle bygninger, som på den måde har en værdi i sig selv, siger Henrik Justesen.

Politiet er nu i gang med at gennemse videomateriale og efterforske de henvendelser, som borgere er kommet med. Desuden arbejder man på at finde ud af, hvor gerningsmanden havde benzinen fra.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.